Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Bankarska kriza gotova“

  Analitičar brokerske kompanije Odeon, Dik Bouv, ocenio je da je „bankarska kriza gotova“, nakon objavljivanja izveštaja u kojem se navodi da će najveće privatne banke u Sjedinjenim državama obezbediti dodatnih 30 milijardi dolara likvidnosti za stabilizaciju Prve republičke banke.

  Kako navodi Blumberg, banke JP Morgan, Banka Amerike i Siti Grup banka bi doprinele sa po pet milijardi dolara u depozitima, zajedno sa manjim depozitima iz drugih institucija.

  „Federalne rezerve nemaju novca da spasu banku, ali sam bankarski sistem ima taj novac, i upotrebiće ga da zaustavi ovo jednom zauvek“, rekao je Bouv.

  On dodaje da takav potez banaka podseća na 1998. kada se 14 banaka udružilo da spasu dugoročni kapitalni menadžment, spasavajući hedž fond i sprečavajući kolaps globalnih finansijskih tržišta.

  „Jasno je da se bankarsko računovodstvo mora revidirati. Banke su iskoristile čitavu gomilu računovodstvenih mogućnosti da predstave lažnu sliku o čemu se radi. Uništili su poverenje u svoj sistem“, rekao je Bouv.

  Švajcarska banka Kredi Suis objavila je da će kratkoročno pozajmiti 50 milijardi švajcarskih franaka od švajcarske centralne banke da „ojača“ grupu čije akcije su u sredu izgubile gotovo četvrtinu vrednosti na berzi.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE