Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Azija će do 2025. trošiti polovinu svetske struje

  Prema Međunarodnoj energetskoj agenciji (IEA), Azija će do 2025. godine trošiti polovinu od svetske električne energije.

  Kina je najveći faktor u ovoj promeni – do 2000. je trošila samo 10 odsto struje proizvedene u svetu, a pretpostavlja se da će do 2025. trošiti 33 odsto.

  Iako se sada broj stanovnika Kine smanjuje, rastući životni standard znači rastuću potražnju za strujom. Očekuje se da će se broj stanovnika pojedinih azijskih država do sredine ovog veka povećavati, što će takođe značiti veću potrebu za strujom. Osim toga, rašće i životni standard u tim državama.

  Kako su objavili iz Svetskog ekonomskog foruma (WEF), Azija sve više koristi obnovljive izvore energije, ali se zbog ogromne potražnje oslanja i na struju proizvedenu iz uglja. U Kini se istovremeno povećava proizvodnja struje proizvedene iz obnovljivih izvora i iz uglja.

  Uprkos tome što se u najmnogoljudnijoj državi na svetu grade termoelektrane, očekuje se da će uskoro početi smanjenje emisije štetnih gasova. Ipak, ona će i dalje ostati na visokom nivou.

  Takođe se očekuje da će se nastaviti rast emisije štetnih gasova u drugim azijskim zemljama.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE