Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Autoputevi da služe ljudima, a ne da budu mašina za novac“: Poljska ukida PUTARINE

  Poljska vlada usvojila je nacrt zakona koji predviđa da od jula bude ukinuta putarina za putnička vozila na autoputevima.

  „Izgradili smo autoputeve prvenstveno da služe ljudima, a ne da budu mašina za zaradu novca“, izjavio je premijer Mateuš Moravjecki.

  „Otvorene kapije (naplatne stanice) najbolje će simbolizovati našu politiku“, rekao je Moravjecki, prenosi Juronjuz.

  Nova mera, koju su pripremili ministarstva infrastrukture i finansija, omogući će da se obustavi naplata putarine na autoputevima kojima upravlja država.

  Na šta se odnosi ova mera?

  Ministar infrastrukture Andžej Adamčik rekao je da se mera odnosi na autoputeve koji se već koriste i gde postoji naplata.

  „Cilj zakona je da se ukinu putarine na autoputevima za vozila do 3,5 tone na deonicama kojima upravlja Generalni direktorat za unutrašnje puteve i autoputeve“, rekao je Adamčik.

  On je dodao da će vlada početi pregovore o ukidanju putarina na privatnim deonicama autoputeva, dodajući da se nada da će to biti postignuto u roku od godinu dana, prenosi poljski portal Frst njuz (The First News).

  Mera koja će da obezbedi bezbednost

  Ministar je za agenciju PAP rekao da će ukidanje putarina preusmeriti deo saobraćaja sa alternativnih pravaca koji vozači biraju zbog naplate na autoputevima i time doprineti bezbednosti na putevima.

  „Nivo bezbednosti na nacionalnim i lokalnim državnim putevima u blizini autoputeva će se povećati i uštedećemo na održavanju“, rekao je Adamčik.

  Izvor: BIZLife/Beta

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE