Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Auto-put kroz Beograd i zvanično moto-put

  Završena je zamena saobraćajne signalizacije na bivšem auto-putu kroz Beograd, koji je sada obeležen u skladu sa novom kategorizacijom ovog puta i na osnovu Uredbe Vlade Srbije postao – moto-put.

  To je izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

  Shodno Uredbi, državni put, petlja Beograd – petlja Mostar – petlja Bubanj Potok, kategorisan je kao državni put IM reda – M11.

  „Državni put IM reda M11 dug je 30,014 kilometara i na njegovoj trasi postoji 14 denivelisanih ukrštaja (petlji) sa ostalim opštinskim putevima i ulicama. Za svaki smer kretanja postoje po dve saobraćajne trake. Za svaki smer postoji i zaustavna traka, kojom nije dozvoljeno kretanje vozila, sem vozila hitne službe, vozila policije i vojske pod pratnjom“, rekao je Vesić.

  On je dodao da sada maksimalna dozvoljena brzina na državnom putu kroz Beograd M11 iznosi 100 kilometara na sat na pojedinim deonicama predmetnog puta, a u zavisnosti od saobraćajnih uslova i manja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Ministar je pojasnio da je na pojedinim deonicama, a u zavisnosti od saobraćajnih mogućnosti, zaustavna traka pretvorena u voznu traku za sva vozila.

  Zamenjeno 318 saobraćajnih znakova

  Naveo je da su ove izmene jasno označene saobraćajnim oznakama na kolovozu.

  Zaustavnu traku, kao voznu, moguće je koristiti na sledećim deonicama: petlja Bežanijska kosa – petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar – petlja Geneks, petlja Geneks – petlja Arena, petlja Arena – petlja Sava Centar, petlja Autokomanda – petlja Dušanovac, petlja Dušanovac – petlja Medaković u smeru ka Nišu, kao i na deonicama petlja Autokomanda – petlja Hitna Pomoć, petlja Sava Centar -petlja Arena, petlja Arena – petlja Geneks, petlja Geneks – petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar – petlja Bežanijska kosa u smeru ka Šidu.

  Ukupno je zamenjeno 318 saobraćajnih znakova i 25 tabli različitih dimenzija.

  Vesić je rekao da je Saobraćajni institut CIP, na njegov zahtev, uradio projekat postavljanja zaštitnih ograda od buke na moto-putu M11 kroz Beograd.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE