Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Austrijska RWA grupa kupila srpsku kompaniju Patent Co

  Austrijska kompanija RWA Raiffeisen Ware Austria AG preuzela je srpsku kompaniju za proizvodnju stočne hrane Patent Co. sa sedištem u Mišićevu kod Subotice, saopšteno je danas.

  RWA je veleprodajno i uslužno preduzeće magacinskih zadruga i investiciona grupa sa više od 40 podružnica u Austriji i susednim istočnoevropskim zemljama. Zapošljava 2.300 ljudi, a u 2021. ostvarila je promet od oko 2,7 milijarde evra.

  Kompanija Paten Co. zapošljava oko 280 radnika i njen promet je bio 64,8 miliona evra u 2020. godini.

  „RWA preuzimanjem Patent Co. čini značajan korak ka rastu u ključnim segmentima stočne hrane i aditiva za stočnu hranu. Uvereni smo da će kupovina dovesti do značajnog jačanja portfolija proizvoda i geografskog pozicioniranja u sektoru stočne hrane. Buduća saradnja će tako podići dalje važne potencijale za inovacije, rast i razvoj“, rekao je generalni direktor RWA Reinhard Wolf.

  Izvršni direktor Patent Co. Radivoj Perović je rekao da ta kompanija ima vodeću poziciju u proizvodnji hrane na lokalnim tržištima, kao i da je prisutna u 53 zemlje širom sveta.

  „Sada, postajući deo RWA grupe, započinjemo stvaranje novih prilika, nastavljajući da gradimo poslovanje, fokusirajući se na istraživanje i dalji razvoj poslovanja“, kazao je Perović.

  Izvor: Beta

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE