Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Atlantik Grupa najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu

  Atlantik Grupa, jedna od vodećih prehrambenih kompanija u  regionu, postala je i na srpskom tržištu nosilac prestižnog Certifikata Poslodavac Partner. To priznanje dodeljuje konsultantska kuća SELECTIO, kompanijama koje ostvaruju visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima u regionu.

  Atlantik Grupa je u procesu ocenjivanja ostvarila 95 odsto od ukupno mogućeg broja bodova i tako pokazala koliko ulaže u razvoj svojih zaposlenih. Takođe, ostvarenim bodovima se istakla kao najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu.

  „Osnov održivog poslovanja svake kompanije je da postane  svesna  važnosti  i potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova, što pre svega podrazumeva odgovoran i etički  odnos  kompanije prema svojim zaposlenima, uz poštovanje ljudskih i radnih prava i  zato je naš fokus, osim dobrih rezultata poslovanja, podrška zaposlenima da  iskoriste svoje pune potencijale i poboljšaju svoje veštine, kao i  privlačenje i negovаnje  talenata i razvoj njihovih potencijala“, rekao je direktor predstavništva Atlantik Grupe za Srbiju Vladimir Čupić.

  Projekt Poslodavac Partner pokrenut je pre dvanaest godina sa misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada u njemu je učestvovalo više od 100 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je nezavisno priznanje struke koje se dodeljuje organizacijama na osnovu ocene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutaciji i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju, kao i Odnosu prema zaposlenima.

  U Atlantik Grupi ističu da su njihove osnovne vrednosti kreativnost, strast i rast, a upravo je snažna predanost komunikaciji tih vrednosti i strategije svim zaposlenima jedan od razloga za ostvarenih 100 odsto bodova za područje Strategije. Osim toga, Atlantik Grupa je potvrdila da ima odličan sistem komunikacije u okviru kompanije i visoko kvalitetan sistem upravljanja učinkom zaposlenih.

  U procesu ocenjivanja, Atlantik Grupa se takođe istakla i svojim programom brige za zdravlje i dobrobit zaposlenih, koji se sastoji od tri komponente. Prva komponenta, uključuje sistematske i dodatne medicinske preglede zaposlenih, kao i solidarnu pomoć prema potrebi. Druga komponenta usmerena je na podupiranje humanitarnog rada zaposlenih finansijski  ili davanjem slobodnog dana za volontiranje, dok treća komponenta, uključuje različite projekte namenjene postizanju  ravnoteže privatnog i poslovnog života zaposlenih, poput slobodnog dana zaposlenima na prvi dan škole svog deteta, fleksibilnog radnog vremena i slavljenja posebnih dostignuća zaposlenih.

  Regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju Atlantic Grupe Elizabeta Mirčevska rekla je da je Certifikatom Poslodavac Partner na srpskom tržištu, zaokruženo deset godina kontinuiteta u izvrsnosti upravljanja ljudskim potencijalima u Atlantic Grupi.

  Korporativni direktor upravljanja talentima i razvojem Ivana Djordjević istakla je da u Atlantik Grupi imaju razvijen proces upravljanja talentima i razvojem, koji se upravo zasniva na prepoznavanju jakih strana i oblasti razvoja zaposlenih, a kroz kontinuirano usavršavanje i unapređenje veština osiguravamo dalji profesionalni razvoj i razvoj karijera naših zaposlenih.

  Član Uprave kompanije SELECTIO Aleksandar Zemunić rekao je da je funkcija upravljanja ljudskim resursima u Atlantiku pravi strateški partner biznisu i  da aktivno doprinosi ostvarenju ciljeva kompanije, a da su vrednosti organizacije utkane u svakodnevno poslovanje.

  „Mali je broj kompanija u regionu, koje mogu da zadovolje visoke standarde kvaliteta u upravljanju ljudskim resursima koje smo razvili u okviru projekta Certifikat Poslodavac Partner, a Atlantic Grupa služi kao primer ostalim organizacijama na tržištu Srbije“, istakao je Zemunić.

  Projekat Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni nedeljnik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici: www.poslodavacpartner.org.

  Trenutno je 48 nosioca  certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE