Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Atina domaćin drugog po redu događaja Evropske inicijative za FinTech kompanije

  Nakon uspešnog događaja u Berlinu, sada je Atina domaćin Mastercard Fintech Engage serije, tako da se pozivaju FinTech kompanije iz šire regije Balkana da učestvuju u završnom krugu Start Path programa koji je deo globalnog Mastercard programa za startup kompanije.

  Mastercard je posvećen kontinuiranoj promociji i podršci inovativnim idejama i podržava nove biznise na putu razvoja, zbog čega pokreće Mastercard Fintech Engage i okuplja lidere u finansijskoj industriji, FinTech kompanije, investitore i kompanije rizičnog kapitala kako bi potaknule diskusije o novim trendovima u industriji i mogućnostima za razvoj poslovanja.

   

  Najvažniji deo Mastercard Fintech Engage programa će se održati u četvrtak, 24. novembra 2022. godine u Atini, kada će se održati takmičenje koji će fintech kompanijama pružiti priliku da pokažu svoj poslovni plan i promovišu svoj rad. Dve kompanije koje se istaknu, imaće priliku da se takmiče na glavnom događaju koji će se održati u Berlinu 2023. godine, gde će se okupiti pobednici svih regionalnih događaja koji se bore za konačnu nagradu, a to je mesto u finalnoj fazi selekcije Mastercard Start Path programa. Fintech prijave za takmičenje su otvorene na ovoj platformi.

  Pored samog konkursa, Mastercard Fintech Engage u Atini će uključivati i panele sa osnivačima startup kompanija, rukovodiocima tehnoloških kompanija i investitorima iz sektora rizičnog kapitala, kao i predstavnicima bankarskog sektora, te predstavnicima vlada Grčke, Kipra, Malte, Rumunije, Bugarske, Srbije i Izraela.

  Industrija plaćanja u metaverzumu

  Glavna tema razgovora biće uloga koju će industrija plaćanja igrati u metaverzumu i povećanju kapitala. Osim toga, stručnjaci za fintech i bivši polaznici Start Path programa podeliće svoje priče o uspehu, a sve to povezujući se s ključnim u;esnicima fintech ekosistema u regiji.

  Panagiotis Polydoros, Direktor za Grčku, Kipar i Maltu u Mastercardu, izjavio je: „Inovacije su u srži svih naših aktivnosti koje sprovodimo u kompaniji Mastercard. Ekosistem fintech kompanija u široj regiji Balkana pokazao je značajan rast poslednjih godina i ponosni smo što smo aktivna podrška start-up kompanijama kako bi se razvijale i imale pozitivan uticaj na društvo. Zaista se radujemo što ćemo čuti predstavnike inovativnih fintech kompanija koji će zatalasati industriju i definisati buduće trendove.“

  Poziv za učešće na konkursu otvoren je za nove fintech kompanije iz Grčke, Kipra, Malte, Rumunije, Bugarske, Srbije i Izraela. Pristup događaju je isključivo uz pozivnicu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Mastercard

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE