Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ASNS: Veliki MINUS U KASI preko NAŠIH LEĐA

  Radnici i građani Srbije u narednim mesecima mogu da očekuju nove poreze i namete, kako bi se prikupio novac za pokrivanje budžetskog deficita, ocenila je Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).

  „Od blagostanja, neviđenog čuda u Evropi i prvog mesta na celom svetu, dođe nam rebalans budžeta, a sa njim i deficit od 483 milijarde dinara ili 8,8 odsto svega što ćemo ove godine stvoriti u Srbiji“, navodi se u saopštenju ASNS.

  Taj sindikat je podsetio da odavno upozorava da će veliki broj zaposlenih ostati bez posla, da je veliki broj građana koji nema novac za osnovne životne potrebe, da je ovo velika kriza koja će pogoditi sve strukture društva.

  „Vlast uporno negira ovakve scenarije. Tvrdi da para ima, da ćemo lako prebroditi krizu, da smo mnogo bolji od naših suseda, da je više zaposlenih nego otpuštenih radnika. Dobijamo raznorazne statističke podatke u koje niko ne veruje, pa tako sada dobismo i rebalans budžeta iz koga ne možemo da vidimo gde i za šta idu naše pare“, ukazao je ASNS u saopštenju.

  Ocenjeno je da „ovako veliki minus u budžetu mora da se pokrije i to će ići preko leđa radnika i njihovih porodica“.

  „Potrošile su se pare od koncesije Aerodroma i prodaje Кomercijalne banke. Sada vladi ostaje jedino da uzima nove kredite, da povećava javni dug i još više zadužuje nove generacije“, smatra ASNS.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE