APR: Turističim agencijama 262 licence

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  APR: Turističim agencijama 262 licence

  Agencija za privredne registre je do 3. februara izdala 262 licence turističkim agencijama organizatorima putovanja, koji su u proteklih mesec dana uskladili svoje poslovanje sa novim Zakonom o turizmu, koji je stupio na snagu 1. januara 2020. godine.

  Prema navodima iz APR, zaklјučno sa 3. februarom, iz Registra turizma je izbrisano 215 turističkih agencija kojima su prestale da važe licence izdate po odredbama propisa koji je bio na snazi do dana početka primene novog zakona.

  “Te agencije su izgubile status organizatora putovanja i ne mogu da obavlјaju delatnost sve dok ne dobiju nove licence. Registracione prijave za izdavanje licence podnelo je 140 turističkih agencija i ti postupci se trenutno vode u Agenciji, koja je tokom vikenda radila kako bi obradila što veći broj predmeta i izdala licence turističkim agencijama koje su ispunile propisane uslove i na vreme podnele zahtev”, kaže se u saopštenju APR.

  Nove licence, razvrstane u propisanu kategoriju prema novom zakonu, važiće tri godine od datuma donošenja rešenja o izdavanju licence.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE