Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pravoslavni biznismeni u poseti Srbiji

  Grupa Rusa iz okoline Sankt Peterburga posetila je Niš, a pored javnih službenika, među njima su i pravoslavni privrednici iz istoimenog saveza, koji objašnjavaju da se od običnih privrednika razlikuju po tome što kroz biznis služe Bogu, pa samim tim i narodu.

  U Niš su, kažu, došli na poziv gradonačelnika Darka Bulatovića i traže saradnike koji imaju sličnu poslovnu filozofiju.

  Delegacija koja je posetila Niš se nada nekoj novoj saradnji iz svih oblasti, širenju, kako su rekli, narodne diplomatije, ali i izgradnji mostova sa lokalnim privrednicima.

  U sastavu naše delegacije su i predstavnici Saveza pravoslavnih privrednika koji imaju konkretne razgovore sa niškim privrednicima i ja se nadam da pored poslovne i privredne saradnje da će naša poseta stvoriti inicijativu da stvore slično udruženje i Savez pravoslavnih privrednika, rekao je predsednik ruskog Saveza Vladislav Konstantinovič.

  Navodeći Hram Svetog Save kao simbol dosadašnje saradnje, Konstantinovič nije govorio o konkretnoj saradnji sa niškim privrednicima. Nada se, kako je rekao, da će naći zajednički jezik i uraditi nešto što će moći da ostave iza sebe.

  Upravo je taj viši cilj, kako je rekao, nešto što razdvaja pravoslavne privrednike od regularnih privrednika.

  Uvek ističemo da u surovom svetu biznisa postoje privrednici kojima je jedini i glavni cilj prihod i zarada. Bez obzira na koji način. Pravoslavni hrišćanin kao privrednik sebe ne vidi samo kao biznismena nego nekoga ko služi Bogu, a samim tim i narodu, pa kada se odlučuje na poslovne korake njegova misao je kako može da doprinese svima baveći se biznisom, pojašnjava Konstantinovič.

  Kako je rečeno, oni su u Niš došli na poziv gradonačelnika Darka Bulatovića, a on kaže da su to koraci koje Grad preduzima „u smislu uspostavljanja mostova saradnje“.

  Na taj način stvaraju se pretpostavke i preduslovi koji omogućavaju da se kroz dalje razgovore i saradnju, one koja će biti danas, koja će biti sutra, uzvratne poste koja će slediti Rusiji, stvore mogućnosti za realizaciju konkretnih ugovora i pristupa drugim tržištima. Svega onoga što je važno za razvoj Niša – kaže Bulatović.

  Ruska delegacija je za sutra popodne najavila izložbu radova poznatih pravoslavnih privrednika iz ove zemlje koja će biti u Gradskoj kući, kao i posetu manastiru Sveti Roman nadomak Aleksinca gde se slavi Sveta Ksenija Peterburška. Tamo će odneti, kako su rekli, ikonu sa njenim likom i deo mošti.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE