Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dok čekamo da stignu NOVI MODELI iPhone-a, zašto Apple izbacuje stare iz ponude?

  Svake godine, Apple-ova septembarska prezentacija donosi nam ne samo uzbuđenje zbog najnovijih generacija uređaja, već i trenutke kada se moramo oprostiti od nekoliko modela iPhone koji više neće biti dostupni na tržištu.

  Ova Apple-ova strategija tera ljude širom sveta da kupuju najnovije modele čim izađu i troše značajne sume novca, a evo koji popularni telefoni sa čuvenom jabukom će zauvek napustiti radnje.

  U pitanju su modeli iPhone 13 mini, iPhone 12 i neočekivano za sve ljubitelje Apple-a, iPhone 14 Pro i 14 Pro Max koji su izašli pre samo godinu dana.

  Ajfon 14 (AP Photo/Jeff Chiu)

  Ove odluke, kako objašnjava korporacija, obično proizlaze iz potrebe za održavanjem osvežene ponude i konstantnim napretkom tehnologije. To nas podseća na neprestani tok inovacija i tehnološkog napretka u svetu pametnih telefona. Dok se stariji modeli povlače, novi dolaze s još boljim performansama, funkcijama i mogućnostima. 

  Visok nivo zračenja?

  Međutim, izgleda da postoji problem sa specifičnom stopom apsorpcije (SAR) kod modela 12. Francusko nadzorno telo ANFR obavestilo je Apple o svojoj odluci da zabrani njegovu prodaju nakon sprovedenih testova koji su pokazali da je specifična stopa apsorpcije (SAR) malo viša od zakonski dopuštene, prenosi Index.hr 

  Apple

  Apple kompanija (Beta/AP)

  Šta da očekujemo od iPhone-a 15? 

  Najveća transformacija se dogodila u pogledu punjača – umesto dosadašnjeg Lightning porta, sada je uveden USB-C. Ovo je prilično značajna promena, s obzirom da je u poslednjoj deceniji ovaj telefon imao svoj port, što je s jedne strane bila njegova karakteristika, ali je sa druge strane bilo prilično nezgodno.

  Ajfon 15 (Beta/AP)

  Korisnici će sada moći da pune svoj iPhone 15, iPad i MacBook koristeći jedan kabl. 

  Sve ljubitelje slikanja očekuje prijatan bonus – Apple je povećao broj megapiksela sa 12 na neverovatnih 48. Pored toga, iPhone 15 ima mogućnost snimanja telefoto fotografija, a zahvaljujući novim tehnologijama biće moguće podesiti fokus nakon što već snimite fotografiju. 

  Na Apple-ovoj prezentaciji je otkriveno da novi telefon ima okvir od titanijumaza, što ga čini jednim od najjačih, ali najlakših pametnih telefona kompanije Apple. Što se boja tiče, dostupan je u roze, žutoj, zelenoj, plavoj i crnoj boji. 

  Nema drastične razlike u cenama 

  Iako se nagađalo da će iPhone 15 biti skuplji od prethodnog modela, Apple je obradovao potrošače – cene ostaju skoro iste.  

  iPhone 15 koštaće od 799 dolara, a iPhone 15 Plus od 899 dolara. Jači Pro modeli stižu sa cenama od 999 dolara (128GB) i 1199 dolara za iPhone 15 Pro Max (256GB).  

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: AP Photo, Beta, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE