Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dodela alkometara, Apatinska pivara

  Apatinska pivara donirala 20 alkometara Upravi saobraćajne policije MUP-a

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je obeležavanju 16 godina od pokretanja kampanje „Kad pijem, ne vozim“, koja se ostvaruje kroz zajedničku saradnju Uprave saobraćajne policije MUP-a, Apatinske pivare i Agencije za bezbednost saobraćaja.

  Ovom prilikom Apatinska pivara donirala je Upravi saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova 20 alkometara najsavremenije generacije.

  Ministar policije Aleksandar Vulin poručio je da je ovo kampanja sa najdužom tradicijom u kojoj učestvuje Uprava saobraćajne policije, kao i da su aktivnosti saobraćajne policije pojačane posebno tokom avgusta, kada se u Srbiji događa najveći broj festivala na otvorenom.

  „Tokom prethodnih godina, Apatinska pivara donirala je Upravi saobraćajne policije 155 alkometara najsavremenije generacije, 50.000 usnika za alkometre, kao i 600 svetloodbojnih prsluka koje policijski službenici koriste u kontroli saobraćaja. Ukupna vrednost dosadašnjih donacija je oko 150.000 evra“, rekao je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova. Kako je istakao, masovno alkotestiranje vozača od strane saobraćajne policije doprinelo je većoj bezbednosti građana u saobraćaju, kao i povećanju njihove opšte sigurnosti.

  Demonstracija dejstva alkohola uz "pijane naočare"

  Demonstracija dejstva alkohola uz „pijane naočare“

  U toku letnjih meseci, posebno tokom avgusta kada se održavaju brojni festivali širom Srbije, pripadnici Uprave saobraćajne policije pojačano deluju i vrše preventivnu kontrolu učesnika u saobraćaju. Nema nikakvog opravdanja ako neko sedne pijan za volan. Budite savesni vozači, štitite svoje i tuđe živote“, izjavio je ministar policije Vulin, dodavši da je u prvih sedam meseci ove godine, zbog ovog prekršaja iz saobraćaja isključeno više od 34.000 vozača, što je za gotovo 8.000 više u odnosu na prošlu godinu.

  Direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović poručio je da je jedan od ciljeva i zadataka Apatinske pivare da utiču na svest građana i potrošača da ne sedaju za volan, ukoliko prethodno konzumiraju alkohol.

  „Verujemo da će ovogodišnja donacija, 20 alkometara najsavremenije generacije, dati značajan doprinos bezbednosti u saobraćaju. Ukoliko znate da ćete konzumirati alkohol, koristite taksi, safe drajvera, prošetajte, koristite gradski prevoz ili zamolite prijatelja za sigurnu vožnju”, rekao je Vukašinović.

  Kad pijem ne vozim, demonstracija

  Kad pijem ne vozim, demonstracija

  Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da je jedan od strateških prioriteta saobraćajne policije da se iz saobraćaja isključi što veći broj vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, zahvalivši se Apatinskoj pivari na donaciji.

  „Zahvaljujem se Apatinskoj pivari na podršci i svim donacijama koje smo imali tokom 16 godina saradnje. Saobraćajna policija više od pet godina sprovodi proceduru prema kojoj svaka kontrola vozača podrazumeva i alkotest, zbog čega je vrlo bitno da svaka patrola saobraćajne policije bude opremljena alkometrom i u tom smislu podrška Apatinske pivare je za nas od velikog značaja“, rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije Lakićević.

  Branko Stamatović v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja poručio je da preventivne aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja uz podršku represivnih mera MUP-a daju najbolje rezultate kako o podizanju nivoa svesti naših sugrađana kada je reč o bezbednosti saobraćaja, tako i o smanjenju stradanja usled saobraćajnih nezgoda.

  U danima smo letnjih muzičkih festivala gde se očekuje veliki broj posetilaca, a posebno mladih. Apelujem na sve sugrađane da budu savesni i odgovorni učesnici u saobraćaju“, izjavio je Stamatović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Apatinska pivara

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE