Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Antić: Eksploatacije ruda „teške“ više od milijardu evra

  Rudarstvo je postalo jedna od dugoročno najperspektivnijih privrednih grana u Srbiji gde se očekuju velike investicije, kaže resorni ministar Aleksandar Antić.

  Antić je na obeležavanju 73. godine rada Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu rekao da će u budućnost biti značajni rezultati rudarstva, čemu će veliki doprinos dati stručnjaci tog fakulteta.

  On je naveo da je trenutno u Srbiji 140 istražnih polja, a eksploatacionih 220.

  „Realizovane investicije u istraživanja u rudarstvu prošle godine su dostigle 100 miliona dolara, a 2014. godine su bile planirane na 25 miliona, što pokazuje da su investitori imali jasne perspektive otvaranja rudnika“, rekao je Antić.

  Kazao je da su investicije u eksploataciju ruda u Srbiji preko milijardu evra, a da se u 2019. godini planiraju dodatna ulaganja od 500 miliona, čemu će veliki udeo dati strateško partnerstvo u RTB.

  „Priroda nam je dala veliki potencijal, mi ćemo kao država da obezbedimo svetske uslove da investiranje u rudarstvo bude atraktivno, a Rudarsko-geološki fakultet će dati stručan kadar i imaćemo sjajne rezultate“, rekao je ministar rudarstva i energetike.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE