Angela Merkel dobila naslednicu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Angela Merkel dobila naslednicu

  Bliska saveznica nemačke kancelarke Angele Merkel, Anegret Kramp-Karenbauer izabrana je za novu liderku Hrišćansko demokratske unije (CDU).

  Kramp-Karenbauer je pobedila u drugom krugu predvodnika desne struje Fridriha Merca, nekadašnjeg rivala Angele Merkel. Dosadašnja generalna sekretarka CDU je dobila 517 glasova, a Merc 482 glasova, preneo je AP.

  Kramp-Karenbauer (56) biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.

  Od februara je bila generalna sekretarka koja se bavila svakodnevnim poslovima u stranci. Prethodno je bila premijerka savezne pokrajine Sarland.

  Njen glavni zadatak će biti da poboljša položaj CDU i povrati glasove koji su otišli ka ekstremnoj desnici, ali i Zelenima, dok istovremeno bude sarađivala s kancelarkom do sledećih izbora koji su na redu u drugoj polovini 2021. godine.
  “Dragi prijatelji, prešli smo preko velikog izazova u 2015. primivši puno ljudi tokom humanitarne krize, a istovremeno osigurali da se to sve izvede na zakonski način. Podsećam vas i na sporazum EU i Turske. U odnosu na ove i bezbrojne druge izazove, nemačka Hrišćansko-demokratska unija još je više pozvana da pokaže od čega je sazdana. Pozvani smo da dokažemo kako u vremenima poput ovih, mi odlučno branimo naš način života, naše liberalne vrednosti i naše interese i kod kuće i u inoistranstvu. Sada je vreme da se otvori novo poglavlje. Danas, u ovo doba, u ovom trenutku, ispunjena sam jednim preplavljujućim osećajem – zahvalnošću. Bilo je veliko zadovoljstvo, bila je čast. Hvala vam”, poručila je Angela Merkel.

  Izvor: N1

  Foto: CDU

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE