Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ana Brnabić oživljava borbu protiv korupcije

  Članovi Saveta za borbu protiv korupcije održali su sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, nakon koga neki od njih očekuju da bi nova premijerka mogla oživeti borbu protiv korupcije.

  Kada su tražili da ih premijerka primi, članovi Saveta nisu predložili konkretan dnevni red, ali povod je bila odluka o izboru dva nova člana koju je donela Vlada, bez konsultacije sa njima.

  Na sastanku su ukazali premijerki i na 28 izveštaja sa preporukama koje je Savet sačinio, a koje Vlada godinama nije razmotrila.

  Advokat Dušan Slijepčević, jedan od članova Saveta, kaže za Danas da je sastanak bio dobar i sadržajan, i da se, na osnovu poziva predsednice Vlade, nada da će njihova saradnja biti značajno bolja.

  To je bio vrlo otvoren i jasan razgovor. Ona predlaže saradnju i jasno nam je rekla da uvek možemo njoj da pošaljemo izveštaje, a koje Vlada do sad nije uzimala u obzir. Ona će se zauzeti za to, uveren je Slijepčević.

  Ipak, podseća i da su „svi početni razgovori sa prethodnim premijerima bili dobri, ali da se kasnije nije mnogo odmaklo u radu“.

  Slijepčević ističe da se i dalje ne slaže sa načinom izbora novih članova, ali da im je premijerka dala do znanja da „Vlada ima pravo na to“, što on prihvata.

  Da je bilo razilaženja mišljenja, ističe i Jelisaveta Vasilić, ali navodi da je sastankom lično veoma zadovoljna i da sada iskreno veruje da će moći da nastavimo svoj rad u skladu sa zakonom i ovlašćenjima, uz mnogo veću podršku.

  U tom radu očekujem mnogo više dijaloga sa premijerkom i Vladom, naglasila je Vasilić.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE