Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ana brnabić

  Ana Brnabić uporedila krizu zbog rata i korona-krizu: „Mačiji kašalj“

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će predstojeća zima biti teška i da se zato radi sve kako bi se obezbedilo dovoljno energenata za građane i privredu, istakavši da je Srbija pokazala da ume da upravlja kriznim situacijama.

  „Pandemija koronavirusa sada izgleda kao ‘mačji kašalj’ u odnosu na ovo što sada živimo i što nam se sprema, ali borimo se da sebi kupimo svaki dan bezbednosti tokom zime“, rekla je Brnabić i dodala da se u Vladi Srbije svaki dan računa koliko ima obezbeđenih energenata.

  Počelo punjenje gasa u Mađarskoj

  Kako je podsetila Ana Brnabić, Srbija je sa Mađarskom potpisala ugovor za dodatna skladišta za gas, a počelo je punjenje i tamo i u domaćem skladištu Banatski Dvor.

  „Pregovaramo oko dodatne količine uglja, jer imamo problema oko kopanja našeg uglja i gledamo da radimo što brže, da što više zatvorimo naš elektro-energetski sistem i da imamo sve što je potrebno za naše građane i privredu, ali i da te cene ne rastu kao što rastu u Evropi“, kazala je ona.

  Kriza se, kaže, preliva iz drugih zemalja

  Navela je i da se kriza u Srbiju preliva iz drugih zemalja i da će, ukoliko nemačka privreda stane, a ovde zapošljava više od 75.000 ljudi, „Srbija imati ogroman problem“.

  Brnabić je kazala da se država zato bori za cenu gasa i električne energije, kako bi domaća privreda bila konkurentna, podjednako i strani investitori i domaće kompanije.

  Rekla je da građani moraju da razumeju da su vremena teška, ali je podsetila i da je Srbija prošla kroz pandemiju koronavirusa bez nestašica, te da se „Srbija pokazala da ume da upravlja krizama“.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Amir Hamzagić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE