Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amerikanci jedinstveni: Pobednici izbora su – alkohol, marihuana i pica

  Nezavisno o političkim sklonostima Amerikanci su u izbornoj noći bili jedinstveni – pod stresom su konzumirali nadprosečne količine hrane, pića i marihuane čekajući ishod američkih predsedničkih izbora.

  S odmicanjem izborne noći naglo je porasla dostava hrane i pića, kao i prodaja alkohola i marihuane, prenosi Seebiz.

  Dostavna kompanija za alkohol Drizly saopštila je da je u odnosu na prethodna četiri utorka potražnja porasla 68 odsto. U glavnom gradu Vašingtonu skočila je čak 133 odsto, u Njujorku 110 odsto. Nešto umereniji bili su potrošači u Los Anđelesu – porast potražnje od tek 35 odsto.

  U ‘demokratskim’ saveznim američkim državama u kojima posluje Drizly potražnja je skočila 75 odsto u odnosu na prethodna četiri utorka, u ‘republikanskim’ saveznim državama potražnja je porasla prosečno 33 odsto.

  Najviše se prodavalo vino (42 odsto prodaje), pa ‘žestina’ 41 odsto i pivo 15 odsto, objavila je ta bostonska kompanija.

  Kompanija Eaze, koja prodaje marihuanu, imala je 17 odsto porasta potražnje u Kaliforniji u poređenju s prethodnim utorkom.

  Prema trendovima koje je u utorak poslepodne zabeležio Google najviše se pretraživala fraza pice, kineska hrana, suši i meksička hrana „u blizini“.

  Fraze „pržena hrana u blizini“ i „prodavaonica alkohola u blizini“ zabeležile su sopstveni rekord u ‘guglanju’, a jedan od komentatora upitao se kako je moguće da nakon 11 meseci epidemije koronavirusa još toliko ljudi to ne zna.

  I picerije su zabeležile snažan porast potražnje koji se kretao i do trostrukog broja narudžbi u odnosu na uobičajeni promet utorkom.

  FOTO VEST: Dok čekamo rezultate… izborni dan u SAD

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE