Amerikanci hoće filmski studio u svemiru, prva uloga Tom Kruzu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amerikanci hoće filmski studio u svemiru, prva uloga Tom Kruzu

  Space Entertainment Enterprise (S.E.E), kompanija koja je koproducent najavljenog filma koji Tom Kruz želi da snimi u svemiru, planira da pokrene produkcijski studio u nultoj gravitaciji.

  Prema pisanju Variety, S.E.E. je objavila planove za izgradnju modula svemirske stanice sa prostorom koji će biti namenjen sportskim i zabavnim sadržajima, kao i studijskim prostorom koji će koristiti za proizvodnju sopstvenih projekata, ali koji će i izdavati drugima.

  Ovi planovi, kako je objavljeno, trebalo bi da budu ostvari do decembra 2024.

  Pod nazivom SEE-1, modul je namenjen za filmske, televizijske, muzičke i sportske događaje, kao i umetnike, producente i kreativce koji žele da prave sadržaje u svemiru, a objekti će omogućiti razvoj, proizvodnju, snimanje, emitovanje i lajv striming dešavanja.

  U “kinematografskoj svemirskoj trci” Rusija vodi u odnosu na Sjedinjene Američke Države koje su, takođe, najavile snimanje filma u svemiru vrednog 200 miliona dolara.

  Glumica Julija Peresiljd i reditelj Klim Šipenko su se, naime, 5. oktobra prošle godine vinuli u svemir, gde su proveli 12 dana u misiji snimanja ostvarenja pod nazivom “Izazov” (“The Challenge”). U pitanju je “svemirska drama” o ruskoj lekarki koju šalju na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi spasila život kosmonautu.

  Modul ruske svemirske letelice Sojuz MS-18, uspešno se prizemljio 17. oktobra 2021, a ekipa nije krila oduševljenje što su u nultoj gravitaciji snimili kadrove za prvi film koji je snimljen u svemiru.

  S druge strane, još jula 2020. je objavljeno da holivudska zvezda Tom Kruz i reditelj Dag Liman planiraju da snime igrani film u svemiru i to u saradnji sa SpaceX Ilona Maska i NASA.

  Izvori bliski portalu Variety tada su tvrdili da će budžet ovog filma iznositi barem 200 miliona dolara, dok će Tom Kruz (koji bi bio i producent) zaraditi, prema procenama, između 30 i 60 miliona dolara. Međutim, i dalje se ne saopštava datum početak snimanja ovog filma.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE