Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki voditelj Aleks Džons kažnjen sa 45 mil. $

  Američki teoretičar zavere i radijski voditelj Aleks Džons će, pored 4,1 miliona dolara već dosuđene kazne, roditeljima šestogodišnjeg dečaka ubijenog u masakru u školi „Sendi Huk“ 2012. godine morati da plati odštetu u visini od 45,2 miliona dolara zbog lažne tvrdnje iznete na sajtu „Infovors“, da je taj događaj zapravo izrežiran, odlučio je sud u Teksasu.

  Nil Heslin i Skarlet Luis, razvedeni roditelji ubijenog šestogodišnjeg Džesija Luisa svedočili su da su ih sledbenici Aleksa Džonsa godinama uznemiravali i slali im pretnje smrću.

  Optuživali su ih, kako su navodili, da su lagali o pogibiji njihovog sina 14. decembra 2012. godine u pucnjavi u kojoj je ubijeno 20 dece i šestoro zaposlenih u osnovnoj školi Sendi Huk u Njutaunu.

  Aleks Džons (Beta/AP)

  Džons, istaknuta ličnost u američkim desničarskim krugovima i pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa, nazvao je masakr u Sendi Huku prevarom američke vlade u kojoj su učestvovali glumci, a, po njegovim rečima, trebalo je da posluži kao izgovor za oduzimanje oružja Amerikancima.

  Roditelji su tražili kaznu u visini 145,9 miliona dolara i nadoknadu štete od 150 miliona dolara.

  Nadoknada štete se dosuđuje kao kompenzacija za pretrpljenu bol oštećene strane, a kaznena odšteta se izriče zbog samog dela koje je počinio osuđeni.

  „Tražimo od vas da pošaljete veoma, veoma jednostavnu poruku, a to je: zaustavite Aleksa Džonsa. Zaustavite monetizaciju dezinformacija i laži“, istakao je u svom obraćanju poroti Vesli Tod Bol, advokat roditelja nastradalog dečaka, navodi Rojters.

  Džons je pokušao da se distancira od teorija zavere tokom svog svedočenja na suđenju, izvinjavajući se roditeljima i priznajući da se masakr u Sendi Huku zaista dogodio.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE