Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki sud ODOBRIO: Direktorka kineskog giganta može kući

  Američki sud je odobrio sporazum Vašingtona i kineskog telekomunikacionog giganta Huavej prema kome će generalna direktorka te kompanije moći da se vrati u Kinu, a postupak pokrenut protiv nje za „bankarsku proneveru“ će biti odložen za kraj 2022. godine.

  Sudija saveznog suda u Bruklinu „prihvatio“ je sporazum postignut između američkog ministarstva pravde i advokata Meng Vandžu, finansijske direktorke Huaveja koja je u kućnom pritvoru u Kanadi poslednje tri godine i kojoj su SAD htele da sude na američkom tlu.

  Protiv Meng Vandžu je pokrenut proces krajem 2018. godine zbog zavere da se počini bankarska pronevera. Ona je privedena u Kanadi na zahtev SAD.

  Ako se taj sporazum ne ospori ili ne prekine do 1. decembra, ceo postupak će na kraju biti odbačen. Sa prihvatanjem tih uslova sporazuma tri godine sudske borbe i tenzija izmedju Pekinga, Vašingtona i Otave će se završiti.

  Taj slučaj podstakao je međunarodni spor i zategli su se odnosi Kine sa SAD i Kanadom. Oko toga su intenzivno pregovarale američke i kineske diplomate.

  Prema sporazumu, slučaj izručenja iz Kanade će verovatno biti odbačen i ona će moći skoro odmah da bude oslobodjena.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE