Američki poslodavci "SUBVENCIONIŠU" rad od kuće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki poslodavci “SUBVENCIONIŠU” rad od kuće

  Američki poslodavci nastoje da poboljšaju uslove radnicima koji rade od kuće, nudeći dodatke za dostavu obroka na kućnu adresu i za nabavku nameštaja, pokazalo je istraživanje savetodavne firme Mercer.

  Svaki peti poslodavac planira da uvede takve dodatke radnicima u narednoj godini, prema prvim rezultatima Mercerovog istraživanja u kojem su, od juna do septembra, učestvovala 1.502 poslovna čelnika.

  Budući da većina radnika zbog pandemije kovida 19 radi na daljinu, poslodavci pokušavaju da im pomognu beneficijama poput subvencionisanja zdrave hrane naručene iz ugostiteljskih objekata i programa vežbanja koje nude teretane, pokazuju zdravstveni planovi firmi.

  Velike kompanije poput Twittera i PwC objavile su da će delu radnika u SAD omogućiti rad od kuće, a neke su odložile ponovno otvaranje kancelarija.

  Virtuelni kursevi kuvanja, vežbanja, časova joge i aplikacije za opuštanje mogu koštati od jedan do tri dolara mesečno po zaposlenom, rekle su direktorka za istraživanje zdravlja i dobrobiti kompanije Mercer Beth Umland i šefica Mercerovog poslovanja zdravlja Elissa Rosenbaum.

  Svaki četvrti poslodavac smatra da je za zaposlene koji žive daleko od urbanih područja potrebna virtuelna zdravstvena nega, pokazalo je istraživanje. Tako je na vrhuncu pandemije u 2020. snažno porasla upotreba usluga telezdravstva koju su pružale kompanije poput Teladoc Healtha.

  Sedamdeset šest odsto kompanija s više od 500 zaposlenih navelo je da će rešavanje pitanja vezanih za mentalno i emocionalno zdravlje zaposlenih biti glavni prioritet u narednih tri do pet godina. U istraživanju iz 2019. ta pitanja su bila prioritet samo njih 44 odsto.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE