Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki mesari TUŽE državu zbog STROGOG zakona o životinjama

  Najveća američka grupacija prerađivača mesa tužila je Saveznu državu Kaliforniju kako bi blokirala sprovođenje mera koje zahtevaju od poljoprivrednika da osiguraju više prostora za životinje koje se uzgajaju za hranu, javlja Rojters.

  Grupacija North American Meat Institute, čiji je član i Volmart, saopštila je da će sprovođenje Predloga 12 naštetiti i proizvođačima i potrošačima, povećavajući njihove troškove.

  Takođe je navela da je mera, koju je prošle nedelje izglasalo 63 odsto glasača, „prekoračenje“ kojim se krši klauzula o trgovini Sjedinjenih Država.

  „Predlog šteti porodicama zbog nametanja viših cena svinjetine, teletine i jaja, te nepravedno kažnjava uzgajivače stoke izvan Kalifornije, prisiljavajući ih da potroše veliku svotu novca kako bi pristupili kalifornijskom tržištu“, izjavila je predsednica grupacije Džuli Ana Pots.

  Predlog 12, odnosno Zakon o sprečavanju okrutnosti prema domaćim životinjama, postavlja određene minimalne uslove za veličinu prostora u kojima se drže telad, svinje i kokoši nosilje, i brani prodaju teletine, svinjetine ili jaja onih životinja koje su bile zatvorene u premalim prostorima.

  Prema tom zakonu, telad do 2020. godine moraju imati osigurana 4 kvadratna metra prostora, svinje do 2022. godine 2 metra kvadratna, a kokoši do 2020. osigurano 0.009 kvadratnih metara prostora s time da se od 2022. ne smeju držati u kavezima.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE