Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Medtronik

  Američka kompanija ,,Medtronik“ dolazi u Srbiju

  Američka inovativna kompanija u oblasti medicine i medicinskih pomagala „Medtronik“ (Medtronic) doći će u Srbiju, nakon što je danas potpisala memorandum o razumevanju sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i budućim BIO4 kampusom.

  Resorna ministarka Jelena Begović rekla je novinarima u Vladi Srbije, nakon potpisivanja tog memoranduma, da ;će sa tom kompanijom biti uspostavljena saradnja u oblasti nauke, razvoja inovacija, kao i saradnja u oblasti kliničkih studija.

  „Ovakve kompanije su veoma bitne za Srbiju, zato što pokazuju da je Srbija prepoznata kao mesto kreacije, mesto sa talentima i kompanije kao što je ova, koje zapošljavaju skoro 100.000 ljudi i oko 12.000 naučnika, ulažu tri milijarde evra u istraživanja i razvoj, vide Srbiju kao partnera“, kazal je Begović.

  O kompaniji i saradnji

  Prema njenim rečima, „Medtronik“ posluje i inovira uređaje od 1949. godine, poput mini-pejsmejkera i malih kamera za precizne dijagnostike, kao i uređaje koji reko neurostimulacije pomažu ljudima sa oštećenim nervnim sistemom.

  Potpredsednik kompanije za Istočnu Evropu, Bliski Istok i Afriku Madžid Kadumi se zahvalio ministarki Begović što je pokrenula inicijativu, i što je jednoj takvoj kompaniji omogućeno da dođe u Srbiju, koju je pohvalio zbog načina na koji gleda u budućnost.

  „Drago nam je da ćemo moći da sarađujemo u oblasti bioinženjering i biomedicine, kao i u primeni tehnologije u biološke svhre“, kazao je Kadumi.

  Dodao je da je „Medtronik“ kompanija koja ima uticajnu ulogu u toj oblasti i ocenio da će saradnja sa Srbijom biti od velike koristi kako za samu državu, tako i za širi regin Istočne Evrope.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot YT Ansys

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE