Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amazon otvara kancelariju u ZAGREBU: Traže stručnjake za ova radna mesta

  Američka kompanija za e-trgovinu, Amazon, saopštila je da otvara 55.000 novih radnih mesta širom sveta, i to u sektorima administracije, robotike, istraživanja i inženjeringa.

  Takođe, kako je preneo Jutarnji list, div je krenuo i sa otvaranjem kancelarije u Zagrebu. Kako se navodi, za početak traže 15 radnika, a nezvanično se u branši pominje da bi konačna brojka mogla da iznosi – 50.

  Amazon je prvo u februaru u Zagrebu zakupio servere za „caching“, odnosno hrvatsku prestonicu direktno povezao na svoju klaud infrastrukturu. Tada je naveo da klijentima, poput Netfliksa, može da ponudi 14 odsto brži prenos podataka do korisnika.

  U drugom koraku sada u Zagrebu, e-trgovac razvija tim koji bi se bavio dizajniranjem i realizacijom velikih kloud projekata na globalnom nivou.

  U skladu sa tim, među 15 oglašenih pozicija u Zagrebu, Amazon ne traži ni programere ni specijaliste za e-trgovinu već niz stručnjaka za projektovanje i održavanje klaud infrastrukture. Na spisku su tehničari, električari i drugi stručnjaci za izradu i održavanje infrastrukture na kojoj počiva današnji internet.

  Uslovi koje Amazon postavlja su fakultetska diploma i sedam godina iskustva u branši.

  Izvor: Jutarnji list

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE