Alisa sa 20 ima impozantnu biografiju i NASA je priprema za let na MARS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Alisa sa 20 ima impozantnu biografiju i NASA je priprema za let na MARS

  Alisa Karson, 20-godišnjakinja iz Sjedinjenih Američkih Država, priprema se sa NASA-om za put na Mars koji će se desiti u sledećoj deceniji, odnosno posle 2030.

  Od kako je bila devojčica, Karson je volela zvezde i astronomiju, pa je tako, već sa 3 godine, kako pišu mediji, rekla ocu da želi da bude astronaut i jedna od ljudi koji idu Mars. Godinama kasnije, za Karsonovu ovo postaje realnost.

  Ona je deo zajednice mladih i ambicioznih ljudi, koji se pripremaju da postanu deo NASA-ine sledeće faze istraživanja svemira. Oni pohađaju napredne svemirske programe, istovremeno se fokusirajući na izgradnju imidža na društvenim mrežama koji će im pomoći u ovoj težnji.

  Karson ima bogatu istoriju edukacije u oblasti svemira, pa tako sa 20 godina lista njenih dostignuća uključuje svedočenje lansiranju 3 svemirska šatla, pohađanje svemirskog kampa 7 puta, svemirske akedemije 3 puta, akademije za robotiku jednom. Osim toga, ona je završila i Naprednu svemirsku akademiju (Advanced Space Academy) sa 16 godina, što je čini jednom od najmlađih diplomaca ove akademije.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Alyssa Carson (@nasablueberry)

  2012. i 2013. godine se usavršavala u svemirskom kampu u Turskoj i Kanadu, pa je tako postala prva osoba koja je pohađala sva tri NASA svemirska kampa na svetu. Ona je takođe posetila i svih 14 NASA-inih cenatara širom sveta koji se nalaze u 9 zemalja.

  NASA započela istraživanje

  Godine 2013. NASA ju je pozvala da učestvuje na panelu, kako bi uživo na NASA TV-u razgovarala o budućim misijama na Marsu, njenom interesovanju i uspostavljanju ljudskih kolonija na Marsu 2030. godine.

  Kako pišu mediji, ona se sada fokusira na obrazovanje koje će joj u ovom cilju pomoći.

  Inače, poznato je da NASA radi na tome da pošalje ljude 2030.-ih godina na Mars, a preliminarni koraci ka putovanju, poput slanja robota koji će istraživati crvenu planu, započeli su u avgustu 2020. godine.

  Kada bude bezbedno mogao da sleti na Mars, robot će tragati za znacima života na Maru. Informacije koje bude sakupio biće odkoočna daska za sve dalje misije.

  Izvor: BIZlife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE