Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  aleksandar šapić

  Šapić objasnio ko je kriv za POTOP: Na Boga ne možemo da utičemo

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obratio se medijima na temu sinoćnjih poplava koje su paralisale prestonicu. Kako je rekao, u Beogradu je palo više kiše nego 2014. godine, ali i „da na Boga ne možemo da utičemo“.

  „Procenjeno je da je u centralnim gradskim opštinama palo negde između 40 i 50 litara kiše po kvadratnom metru, u rubnim je išlo preko 50. Sve preko 20 litara se tretira kao nepogoda. Prosek za jul do sada je bio 30 litara mesečno, a samo juče prosečno je bilo 50 litara po kvadratnom metru. Na Novom Beogradu je palo 86 litara“, rekao je Šapić.

  Šapić: „Neuralgične tačke“ za koje do sada nismo znali

  On je rekao da je grad dobio nove „neuralgične tačke“ za koje do sada nisu znali.

  „Mi smo juče dobili od RHMZ obaveštenje u 21.24 časova. Mi još uvek nismo ovladali veštinom čitanja budućnosti, a naročito ne čitanja vremenskih nepogoda. Tada smo već svi bili na terenu. Da li je njih iznenadilo, verovatno jeste. Ako su vremenske nepogode takve da nisu mogli da nam ukažu na to barem sat vremena ranije, veoma je teško u toj situaciji raditi. Ukupna količina padavina koja nam je prognozirana je bila od 15 do 30 litara, to je bilo u 21.24. časova. Ovde je sada najmanje važno ko je kriv, na Boga ne možemo da utičemo. Ali, važno je da se sinhronizujemo i smanjimo ovo što je bilo ranije“, objasnio je prvi čovek Beograda.

  VIDEO IZJAVA DANA: APOKALIPTIČNE scene iz prestonice

  „Bolje i kasniti tri meseca, nego…“

  Aleksandar Šapić je podvukao da je činjenica da se mora znati kakva je realnost, ali i da se nađe razumevanje kod nove gradnje.

  „Kada se rade rekonstrukcije ulica morate da znate da se one duže rade i zbog tih stvari. Bolje i kasniti tri meseca nego da nam se ovo dešava. Klima se menja, vrućine u Evropi su nezapamćene. Sva naša javna komunalna preduzeća bila su juče na terenu“, naglasio je Šapić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE