Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aktuelni sezonski poslovi: Mladi zarade i do 50 EUR dnevno, mesečno i do 1.000 EUR

  Sezonski poslovi rezervisani su za letnji period, a kakve poslove traže mladi?

  Razlozi  zašto se mladi odlučuju na produktivno leto su mnogobrojni- neko želi da zaradi džeparac za izlaske, letovanje, školarinu, dok sa druge strane ima i mladih koji žele da dođu do radnog iskustva kako bi kasnije došli lakše do prvog zaposlenja.

  Sajt Startuj.com kao deo najveće grupacije sajtova za zapošljavanje Poslovi Infostud, istraživao je koje sezonske poslove mladi najčešće biraju i rade.

  Tako se došlo do podatka da su najtraženiji poslovi pomoćni radnici u zanatstvu poput građevine, zatim prodavci i promoteri. Ovi poslovi su dobro plaćeni i mladi mogu zaraditi i do 1.000 evra na mesečnom nivou.

  U nedostatku fizičkih radnika, zanatlija, kuvara i konobara, mladi upravo tu traže svoju priliku da zarade veće iznose i na brz način dođu do zarade i od preko 50 evra dnevno.

  Kuvar (Pixabay)

  Pomoćni radnici i prodavci najtraženiji

  Veliki broj mladih se odlučuje na teške fizičke poslove, koji su među najplaćenijima i na taj način dolaze do brzog džeparca. Pomoćni radnici na građevini mogu da zarade između 30 i 50 evra ali isto važi i za sezonske berače voća, kada to na mesečnom nivou izračunamo to mogu biti i iznosi od preko 1.000 evra mesečno.

  Prema dostupnim podacima najtraženiji sezonski poslovi su: Pomoćni radnik, Prodavac, Promoter, Konobar i Magacioner.

  Više od 65% sezonskih poslova van granica  Srbije

  Primetno je da je veliki broj oglasa bio oglašen za poslove u inostranstvu i to čak 65 odsto, što mladi koriste i odlučuju se da sezonske poslove obavljaju van granica Srbije.

  Ovi poslovi se odnose na oblast ugostiteljstva i u velikoj većini mladi ljudi se odlučuju za primorje, Nemačku i Austriju.

  Pored inostranstva mladi imaju najveću ponudu u Beogradu i na Kopaoniku te je svaki treći oglas bio upravo oglašen za glavni grad i jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.

  U inostranstvu, najčešće se traže radnici u sledećim oblastima: Ugostiteljstvo, Priprema hrane,  Higijena, Trgovina i prodaja, Umetnost.

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE