Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aktivista koji pomaže NASMEJAN i jedan od pobednika konkursa „Oni su heroji“

  Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

  Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

  Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

  „Vlada, naš superheroj!“

  Za vreme vanrednog stanja, heroji su bili i oni koji su svoje vreme uložili da bi pomagali sugrađanima da se snabdevaju hranom i lekovima.

  Poseban problem u tom periodu imale su osobe starije od 65 godina, kojima izlazak nije bio dozvoljen.

  Takvim sugrađanima, ali i svima onima kojima je pomoć bila neophodna, pomogao je mladi Boranin, Vladimir Stojičević, aktivista i predsednik borskog udruženja „Glasno za omladinu“.

  Na konkursu „Oni su heroji“ je osvojio više od 11.000 glasova, i to ga je uvrstilo u grupu heroja koja se sa vreme vanrednog stanja posebno istakla.

  Društvenim aktivizmom bavi se već više od deset godina, i prema njegovim rečima, „od tada stoji na raspolaganju svojoj zajednici“.

  „Volim kada nešto korisno uradim za svoj grad, svoju zajednicu, bilo da je to čišćenje parkića ili dostava hrane i lekova najugroženijim sugrađanima za vreme vanrednog stanja“, kaže Stojičević.

  On smatra da biti solidaran znači biti spreman da ukažeš pomoć zajednici kada joj je pomoć najpotrebnija, a on je upravo ovu vrlinu zaslužio svojim angažovanjem u vreme kada je bilo kakva aktivnost bila rizična.

  Ipak, sebe ne smatra herojem.

  „Heroj je teža reč, to je svemoćan lik iz crtanog filma, ja nisam svemoćan, ali zato kad god mogu da nekome ukažem pomoć, a je i ukažem“, istiže Stojičević.

  U anonimnoj poruci kojom je prijavljen na konkurs, navodi se da Vladimir „dečko pun pozitivne energije koji uvek sa osmehom pomaže svojim sugrađanima u nevolji“.

  „I za vreme pandemije Covid-19, njegova organizacija je izašla u susret najstarijim i najugroženijim građanima i bila tu za nas. I ovo je idealna prilika da mu se odužimo i simbolično nagradimo. Vlade, naš superheroj!“, navodi se.

  Mladi borski aktivista ističe da mu ovo priznanje izuzetno znači jer je osvojeno glasovima sugrađana.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Oni su heroji

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE