Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tri događaja

  Ako ne znate gde ćete tokom vikenda ova tri događaja su pravi izbor

  Izdvajamo tri događaja koja biste mogli da posetite ovog vikenda. Na našoj listi ove nedelje našli su se jedan umetniki performans, festival fantastične književnosti i jedan skup umetnika.

  Performans „The Base of Trust“

  U subotu 8. juna od 19h do 23h u Galeriji Non Canonico (Birčaninova 28, 1. sprat – Lubarda), biće izveden performans „The Base of Trust“ umetnice Ivane Ivković, kojim započinje novi regionalni projekat MONUMENT OF TRUST (Spomenik poverenja). Kustosi su Miroslav Karić i Sanja Kojić Mladenov, dramaturg Jordan Cvetanović, a učestvuju glumci Željko Maksimović, Đorđe Živadinović Grgur kao i grupa performera.

  THE BASE OF TRUST je nastavak ranije započetih istraživanja umetnice Ivane Ivković u domenu delegiranog performansa i eksperimentalnih oblika izvođačkih praksi. U pitanju je prolog kompleksnog regionalnog projekta MONUMENT OF TRUST koji se realizuje u različitim galerijskim i javnim prostorima kao i institucijama i u saradnji sa nizom autorki i autora. U fokusu ovog projekta nalazi se fenomen korupcije i njenih uticaja na socijalne tokove. Kao simptom ili stanje duha i društva, korupcija prodire duboko u pore sistema i različitih odnosa stvarajući pritisak i osećaj neizvesnosti, poniženosti i nemoći kod pojedinca. Tematski okvir rada obuhvata pitanje poverenja i hipokrizije u širem smislu, i sa etičkog stanovišta problematizuje osećanje nepovratne izneverenosti. Ne odnoseći se samo na spekulativne sprege kriminala i države nego i na korupciju u svakodnevnim, interpersonalnim relacijama, rad polazi od pitanja da li je preuzimanja odgovornosti danas uopšte potencijalno izvodljiv čin?

  Festival fantastične književnosti „Art anima“

  Festival fantastične književnosti „Art-Anima“ biće održan u subotu i nedelju, 08. i 09. juna, u Dorćol Platz-u (Koska Bar, Dobračina 59) u organizaciji sajta za promociju fantastične književnosti Art-Anima.com i izdavačke kuće Kontrast.

  Festival sagledava književnu fantastiku kao snažan izvor kreativne inspiracije, ali i kao moćno sredstvo za razumevanje i transformaciju društvene svesti i kulturne matrice.

  Tokom dvodnevne manifestacije tridesetoro učesnika govoriće o probranim delima savremenih domaćih i stranih pisaca horora, naučne i epske fantastike, uz iscrpan osvrt na neka od kanonskih ostvarenja pomenutih žanrova i autore koji su ostavili neizbrisiv trag u popularnoj kulturi i svetskoj književnosti.

  Festival u subotu 8. juna u 16 časova otvara predstavljanje antologije „Nadzemlje onostranog – Nova srpska fantastika“ koju je priredio književni istoričar, teoretičar i profesor emeritus Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Sava Damjanov. Pored priređivača, o antologiji će govoriti književni kritičar Miloš Živković i Dragana Bošković, magistar književnih nauka.

  Ovde možete pronaći kompletnu programsku satnicu kao i detalje svih programskih celina.

  Art Weekend Belgrade 2024.

  Četvrti po redu Art Weekend Belgrade (AWB) održava se od 6. do 16. juna 2024. godine. Organizovan od strane Kulturnog Fronta i KC Grada, ovaj događaj ima za cilj da podrži i promoviše domaću kreativnu scenu, kao i da omogući umetnicima iz Srbije da se povežu i sarađuju sa internacionalnim umetnicima i kustosima.

  Ovogodišnja centralna izložba nosi naziv „Pitanja Pripadnosti/Questions of Belonging”, a temu je inspirisala Merle Radtke, renomirana direktorka Kunsthalle Munster i gošća kustoskinja ovogodišnjeg AWB-a, reflektujući na aktuelna pitanja pripadnosti u savremenom društvu. Izložba će biti prikazana na četiri netradicionalne lokacije u centru Beograda.

  Pored glavne izložbe, posetioci će moći da učestvuju u avanturističkom treasure hunt-u, otkrivajući „umetničko blago“ na različitim lokacijama širom grada. Inicijatorka i umetnička direktorka Art Weekend Beograd manifestacije, Ljudmila Stratimirović, najavila je bogat program saradnje sa muzejima, galerijama i nezavisnim kulturnim centrima. Kompletan program možete pogledati na sledećem linku: AWB Program 2024

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE