Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako letujete u Hrvatskoj, pripazite – na plažu sa što manje novca

  Hrvatska policija upozorila je građane i turiste da kada idu na plažu ne nose veće količine novca, vredan nakit ili druge skupocene predmete.

  Uz podsećanje na poslednje slučajeve krađe na hrvatskim plažama, obe na području Rovinja, policija je pozvala građane na oprez.

  „Ako na plažu dolazite svojim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mestu ne ostavljajte vredne predmete“, upozorili su iz policije.

  Ukazali su da ukoliko na plažu idu biciklom, obezbede se od krađe tako što će ga vežati za fiksne predmete kao što su drvo ili ograda.

  Preporuka je da se na plažu nose samo najpotrebnije stvari i novca onoliko koliko je potrebno.

  Posebno su upozorili da se lične isprave i novac ne drže zajedno, a bankovnu karticu treba držati odvojeno od zapisnog PIN koda.

  Savetuju da se pred drugim osobama ne pokazuje bez potrebe novac i druge vrednosti, kao i da se na skrovitom mestu drže ključevi na kojima je broj apartmana, sobe ili vozila.

  „Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe. Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamerni“, upozoravaju iz policije.

  A, ako se krađa već dogodi potrebno je kažu pozvati policiju, preneli su hrvatski mediji.

  Račun za kafu ŠOKIRAO gosta jednog objekta na Jadranu (FOTO)

  Izvor: Euronews, Tanjug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE