Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inovacije, sijalica (Pixabay)

  Addiko banka obezbedila domaćim privrednicima biznis kredite uz garancijsku šemu DFC i USAID

  Addiko banka započela je sa odobravanjem izuzetno povoljnih kredita za likvidnost, obrtna i osnovna sredstava domaćim preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima uz značajno manje zahteve za obezbeđenjem, a sve zahvaljujući novoj garancijskoj šemi Američke razvojne koorporacije DFC i Agencije SAD za međunarodni razvoj USAID.

  Tim povodom, Addiko banka je danas u prisustvu visokih državnih zvaničnika potpisala ugovor o novom garancijskom programu sa predstavnicima DFC i USAID, što će Addiko banci omogućiti da u narednim mesecima isplati kredite u vrednosti od čak 50 miliona dolara uz znatno manje zahteve za obezbeđenjem.

  „Ovo je već drugi garancijski program u kom učestvuje naša banka i izuzetno nam je drago da ćemo i u 2023. godini svojim klijentima obezbediti najpovoljnije kreditne plasmane na domaćem tržištu. Pitanje obezbeđenja ili kolaterala je veoma često veliki problem za naše privrednike, posebno kada je reč o mladim i brzo rastućim preduzećima. Smisao ovog programa je da se upravo takvim preduzetnicima i privrednicima omogući lakši pristup bankarskim pozajmicama i da im se time pruži prilika da se razvijaju, šire i otvaraju nova radna mesta“, istakao je Vladimir Stanisavljević, član Izvršnog odbora Addiko banke.

  addiko banka

  Vladimir Stanisavljević

  Stručna i finansijska podrška za sve domaće preduzetnike i privrednike

  Za povoljne biznis kredite Addiko banke uz garancijsku šemu DFC i USAID moći će da konkurišu svi preduzetnici, mala i srednja preduzeća u Srbiji, pri čemu će najmanje 30 odsto isplaćenih sredstava biti pozajmice preduzećima čiji su osnivači i vlasnici žene, 20 odsto plasmana je rezervisano za preduzetnike i privrednike koji se bave agrobiznisom, dok će 10 odsto svih kredita biti isplaćeno preduzećima sa sedištem u najnerazvijenijim krajevima naše zemlje, odnosno sa područja južne i istočne Srbije.

  „Za nas u Addiko banci je izuzetno važno da svoju stručnu i finansijsku podršku omogućimo svim domaćim preduzetnicima i privrednicima, ali i da kao društveno odgovorna kompanija podstaknemo uravnotežen privredni razvoj u Srbiji i da dodatno promovišemo žensko preduzetništvo koje je iz mnogih razloga kod nas nedovoljno razvijeno. Ovaj garancijski program će nam dodatno pomoći u tome, jer nam je želja da njime ohrabrimo i dodatno favorizujemo domaća preduzeća koja se bave poljoprivredom, preduzeća kojima rukovode žene i preduzeća koja zapošljavaju i proizvode u južnoj i istočnoj Srbiji“, dodao je Stanisavljević.

  Povoljni Addiko krediti uz garancijsku šemu DFC i USAID odobravaće se uz veoma fleksibilne rokove otplate od šest do 120 meseci, dok je ugovorom planirano da se pozajmice uz ove dodatne garancije klijentima isplaćuju sve do kraja septembra 2025. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE