Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Acronis Cyber Readiness Report: 92% kompanija usvojilo nove tehnologije koje omogućavaju rad na daljinu tokom pandemije COVID-19

  ZEBRA SYSTEMS, distributer s dodatnom vrednošću rešenja iz oblasti IT bezbednosti i zaštite podataka, najavio je dostupnost programskih rešenja Acronis Cyber Protect i Acronis Cyber Protect 15 u Srbiji.

  Acronis Cyber Protect je inovativno rešenje nove sajber zaštite koje integriše bekap, oporavak od katastrofe, sledeću generaciju zaštite od zlonamernih programa (malware), sajber sigurnost i alate za upravljanje krajnjim tačkama u jedan servis. Acronis Cyber Protect eliminiše kompleksnost, poboljšava produktivnost i omogućava provajderima objedinjenih servisa (managed service providers – MSP) da efikasnije osiguravaju ključne tačke svojih portfolija. Na taj način je omogućeno ovim kompanijama da njihovo poslovanje može ispuniti očekivanja klijenata u pogledu sigurnosti i zaštite podataka, aplikacija, pa i celog sistema.

  Novi proizvod dolazi u trenutku kada se kompanije trude da zaštite svoje podatke i infrastrukturu od rizika koje donosi novo okruženje rada na daljinu. Novi izveštaj kompanije Acronis – Acronis Cyber Readiness Report, u kome je anketirano 3.400 globalnih kompanija i zaposlenih koji rade na daljinu zbog aktuelne pandemije prouzrokovane virusom COVID-19, otkrio je da je 92% ispitanih kompanija reklo da su usvojile nove tehnologije kako bi omogućile rad na daljinu, uključujući alate za saradnju na radnom mestu, rešenja za privatnost i sajber sigurnost krajnjih tačaka.

  Izazov kompanijama predstavlja činjenica da je upravljanje zaštitom podataka kroz kompanijsku mrežu i u svim novim uređajima koje koriste različita rešenja, skupo, dugotrajno i komplikovano. Manjak integracije takođe stvara rupe u odbrani koje koriste sajber kriminalci.

  Acronis Cyber Readiness Report otkriva da hakeri ciljaju zaposlene koji rade na daljinu, i to najčešće korišćene metode napada su „phishing“ i DDoS, kao i tokom video konferencija.

  • Čak 39% kompanija je u poslednja tri meseca doživelo napad tokom video konferencija preko aplikacija Zoom, Cisco Webex i Microsoft Teams. Cisco je nedavno otkrio ranjivost svoje aplikacije Webex koja omogućava napadičama da otvaraju, čitaju i ukradu potencijalno vredan ili štetan sadržaj.
  • Napadi zlonamernim programima, kao što je ransomware (softver za ucenjivanje), takođe su porasli tokom pandemije – 31% kompanija je prijavilo sajber napade, od čega je polovina (50%) meta napada jednom nedeljno. U julu ove godine izveden je ransomware napad programom WastedLocker na najpoznatijeg proizvođača GPS tehnologija na svetu, koji je navodno isplatio napadačima 10 miliona dolara. Acronis operativni centri za sajber bezbednost (Acronis Cyber Protection Operating Centers – CPOCs) otkrili su da je 35% korisnika u krajnjim tačkama bilo izloženo malware napadima pre instaliranja paketa Acronis Cyber Protect.
  • Phishing napadi (krađe identiteta) su na istorijskom maksimumu, što i ne čudi jer samo 2% kompanija razmišlja o filtriranju URL adresa prilikom procene rešenja za sajber bezbednost, otkriveno je u izveštaju. Taj previd čini radnike na daljinu ranjivim na „phising“ sajtovima. Acronis operativni centri su otkrili da je u maju, junu i julu otprilike 10% korisnika kliknulo na neku zlonamernu veb stranicama.

  Ova otkrića kompanije Acronis, uz dodatna spoljna istraživanja, pokazuju zašto je kompanijama potrebno rešenje u domenu sajber zaštite koje je manje kompleksno, a istovremeno je poboljšane sigurnosti koje pomaže udaljenim radnim okruženjima. Uz to, rešenje mora biti i isplativo u odnosu na broj udaljenih radnika.

  Moderno sajber okruženje zahtevu modernu zaštitu

  „Sajber pretnje su se dramatično promenile u poslednjih nekoliko godina, a posebno u poslednjih šest meseci. Tradicionalna samostalna antivirusna i bekap rešenja nisu u mogućnosti da pruže zaštitu protiv modernih sajber pretnji“, rekao je Sergej „SB“ Belusov, osnivač i direktor kompanije Acronis i dodao:

  Organizacije koje su se modernizovale integrisanim zaštitama podataka i sajber bezbednošću ne samo da su značajno povećale sigurnost, već su i smanjile troškove i postale efikasnije. Automatizacija i pojednostavljeno upravljanje programa Acronis Cyber Protect 15 znači smanjivanje rizika i izbegavanje zastoja uz povećanu produktivnost IT timova.

  Acronis Cyber Protect 15 je paket namenjen krajnjim korisnicima koji se odlikuje jedinstvenom integracijom zaštite podataka i sajber bezbednosti sledeće generacije, uključujući prepoznavanje ponašanja baziranom na veštačkoj inteligenciji koja stopira napade „nultog dana“, URL filtriranje, procene ranjivosti, zaštitu video konferencija, kao i upravljanje automatskim zakrpama. Organizacije su zaštićene od modernih sajber pretnji istovremeno osiguravajući mogućnost oporavka svojih podataka i sistema brže od bilo kog drugog rešenja.

  • 10% korisnika mogu da kliknu na zlonamerne linkove koji dovode do „phishing“ napada, ali URL filtriranje u okviru Acronis Cyber Protect će blokirati sve te sajtove štiteći korisnike, njihove uređaje, kao i podatke svojih kompanija.
  • Zaštita video konferencija sprečava eksploataciju aplikacija kao što su Zoom, Webex i Microsoft Teams. Zapravo Acronis Cyber Protect je sprečio izvršavanje koda u aplikaciji Webex i pre nego što ju je Cisco zakrpio.
  • Testiranje u nezavisnim laboratorija za sajber sigurnost, kao što su AV-Test i Virus Bulletin, pokazuje da Acronis Cyber Protect-ova zaštita zlonamernih programa (antimalware) prepoznaje 100% napada od strane zlonamernih programa sa nula lažno pozitivnih rezultata. Da je pomenuti poznati proizvođač GPS uređaja imao Acronis Cyber Protect, nikada ne bi morao da plati otkup u iznosu od 10 miliona dolara.

  Bazirano na trenutnoj stopi sajber napada, jedinstvena integracija bekapa i sajber sigurnosti koju pruža Acronis Cyber Protect, sprečava direktne gubitke od 150 miliona dolara svojim korisnicima – svake godine.

  Sveobuhvatna sajber zaštita koju pruža Acronis Cyber Protect nastaviće da bude od vitalnog značaja i nakon pandemije. S obzirom na to da 88% udaljenih radnika koje je Acronis anketirao, očekuje da će nastaviti da radi od kuće čak i nakon završetka pandemije, osiguravanje njihove zaštite i sajber sigurnosti zahtevaće vrstu integracije i automatizacije koje pruža samo Acronis Cyber Protect 15.

  Koristi za preduzeća koje su probale Acronis Cyber Protect 15 su već prepoznate od strane korisnika.

  O Acronis

  Acronis pruža superiornu sajber zaštitu podataka, aplikacija i sistema sa rešenjima sledeće generacije u vidu antivirusa, arhiviranja podataka, oporavka sistema u slučaju katastrofe i zaštite krajnje tačke sistema. Osnovan u Singapuru 2003. godine a zatim inkorporiran u Švajcarskoj 2008, Acronis sada ima više od 1.500 zaposlenih na 33 lokacije u 18 država. Njihovim rešenjima veruje više od 5,5 miliona kućnih korisnika i 500.000 kompanija, uključujući 100% kompanija sa liste Fortune 1000, kao i profesionalni sportski klubovi najvišeg nivoa. Acronis proizvodi su dostupni preko mreže koji čini 50.000 partnera i provajdera u više od 150 zemalja na više od 40 jezika. Za više informacija, molimo vas da posetite www.acronis.com.

  O ZEBRA SYSTEMS

  ZEBRA SYSTEMS s.r.o., sa centralom u Ostravi, Češka Republika, distributer je alata za IT sigurnost i zaštitu podataka na tržištima Češke i Slovačke već više od 25 godina. Pored prodaje, kompanija pruža usluge podrške i obuka visokog kvaliteta. ZEBRA SYSTEMS je ekskluzivni distributer proizvoda kompanija Acronis, Parallels i GFI Software u Češkoj Republici i Slovačkoj.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE