Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fudbal, prihodi

  Abramovič gubi Čelsi ako ne osudi Rusiju?

  Vlasnik Čelsija Roman Abramovič moraće da osudi napad Rusije na Ukrajinu ako želi da izbegne sankcije. Isti slučaj je i sa Ališerom Usmanovim, koji finansira Everton.

  Sukob između Rusije i Ukrajine ima dubok uticaj na britanski fudbal, koji je neraskidivo povezan s ruskom oligarhijom. Slučajevi Romana Abramoviča, vlasnika Čelsija i Ališera Usmanova, glavnog pokrovitelja Evertona, bili su predmet rasprave u Donjem domu, nakon insistiranja Laburističke stranke.

  Prema tvrdnjama uglednog lista The Telegraph, britanski zastupnik Kris Brajant obećao je da neće odustati od zahteva za sankcijama protiv Abramoviča i Usmanova dok oni ne osude ruske napade. To je jedina alternativa za dvojicu preduzetnika ruskog porekla, koji bi mogli izgubiti sva prava u Britaniji ako to ne učine.

  Brajant je iskoristio priliku i zamolio navijače i igrače oba engleska kluba da demonstriraju protiv ruske okupacije.

  To neće biti jedine mere koje se preduzimaju u Velikoj Britaniji jer se očekuje da će vlada Borisa Džonsona narednih dana uvesti novi paket sankcija protiv ruskih kompanija. Međutim, imena mogućih kažnjenih još nisu izašla, među kojima se nagađa, mogli bi biti Abramovič i Usmanov.

  Situacija je već postala bezizlazna, a čak se i govori o promeni vlasništva u klubovima.

  Najpoznatiji svetski poslovni medij, Blumberg, tvrdi da su ulagači i privatne investicijske kompanije, uključujući neke iz Sjedinjenih Američkih Država, u stanju visoke pripravnosti ako Čelsi, čija se vrednost procenjuje na 1,5 milijardi funti, bude stavljen na prodaju.

  U izveštaju se dodaje da je Čelsi već poslao jedan upit ovog meseca u vezi s kupovinom kluba, dok je predstavnik „Plavaca“ odbio da komentariše ove navode.

  Abramovič je svoje bogatstvo izgradio u biznisu s naftom nakon raspada Sovjetskog Saveza, a Čelsi je kupio 2003. godine. Blumberg tvrdi da sada ima neto vrednost od 9,7 milijardi funti (13 milijardi dolara).

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE