A1 i Evropska prestonica kulture u bojama "zastava budućnosti"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  A1 i Evropska prestonica kulture u bojama “zastava budućnosti”

  Kultura, umetnost, ples, edukacija, nova energija mladih ljudi. Ovo su samo neki od sinonima za program “Zastave budućnosti”, koji će se u okviru manifestacije Evropska prestonica kulture održati u Novom Sadu od 28 – 30. aprila. Kompanija A1 Srbija jedan je od glavnih sponzora ovog programa, koji će, kroz 70 različitih događaja, okupiti skoro 200 mladih umetnika i umetnica iz 20 zemalja širom sveta.

  Inspirisana temama ovogodišnjeg programa – podsticanjem stvaralaštva dece i mladih, njihovog kritičkog razmišljanja i uključivanja u društveni život kroz kulturu i umetnost, kompanija A1 Srbija pripremila je dve radionice koje će se, kao deo “Zastava budućnosti”, održati 29. i 30. aprila u Kreativnom distriktu.

  U okviru prve radionice  Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica publika će imati priliku da, iz prve ruke, od influensera Alekse Todorovića i Davida Pavlovića sazna sve o medijskoj i digitalnoj pismenosti, pravilima onlajn ponašanja, kao i oblicima cyberbullying-a. Podstaknuti prelaskom na “onlajn svet” u svim segmentima života, ideja ove radionice je da deci i roditeljima približi teme digitalne pismenosti i naglasi važnost posedovanja znanja i veština u digitalnom okruženju.

  Druga, ekološka radionica pod nazivom Bolji vazduh za sve posvećena je svim građanima koji žele da saznaju više o kvalitetu vazduha koji dišu i načinima na koje kao pojedinci mogu doprineti rešavanju ovog izazova, od kog zavisi opstanak planete. Predavači će biti dr. Vladimir Đurđević, profesor Fizičkog fakulteta u Beogradu, Dunja Jovanović sa F.fm platforme, i predstavnici Internet društva Srbije – Vanja Stanić, Željka Desiree Milošević i Neda Aleksandrov.

  Na radionici će biti predstavljen i Klimerko, uređaj za merenje kvaliteta vazduha čija je distribucija građanima širom Srbije omogućena u okviru programa Svet kakav želiš.

  Broj učesnika na obe radionice je ograničen, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem sledećih linkova:

  Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica

  Bolji vazduh za sve

  Porgram “Zastave budućnosti” će tokom ova tri dana kroz različite umetničke forme u skoro 70 događaja, “pustiti glas” mladih umetnika na prostoru Kreativnog distrikta. Oni će imati priliku da kroz muziku, ples, cirkus, predstave, izložbe, modne događaje i različite aktivacije kao kreatori budućeg kulturnog života daju svoj lični pečat i ožive novosadski Veliki Liman kao mesto susreta bogatog industrijskog nasleđa grada i savremene kulture i stvaralaštva.

  Izvor: BIZLife

  Foto: A1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE