kuhinja, italija

Kuhinja kakvu niste videli – lazanje kao pasta za zube, biftek kao čorba

Italijanski šef Valerio Braschi je postao popularan po prilično radikalnim metodama pripremanja i serviranja hrane, posebno klasičnih tradicionalnih jela. On kombinuje tradicionalne italijanske ukuse sa inovacijama.

Njegov restoran je zamišljen kao laboratorija ukusa („casa e laboratorio“) gde se istražuju novi načini pripreme hrane, ali bez napuštanja korena italijanske kuhinje.

Valerio Braschi ima samo 28 godina, i već je uspeo da pomeri granice u gastronomiji u Ristorante 1978, restoranu koji se nalazi u Mišlenovom vodiču. Restoran je dugo bio poznat po najboljem fajn dajning iskustvu, međutim, to danas više nije tako.

Restoran se nalazi u elegantnom Trieste Salario distriktu u Rimu. Tu sada već poznati kuvar dočekuje goste koje će ne samo počastiti novim ukusima, već će i definitivno zbuniti njihova očekivanja. Gosti dolaze da probaju najrazličitije delikatese servirane na najinovativnije načine. Valerio Braschi gostima servira lazanje u tubi sa četkicom, baš kao što je to slučaj sa pastom za zube ili tečne pjadine koje se praktično „srču“ iz tanjira sa printom šefovog rodnog mesta. Takođe, tu je i lažno kuvano jaje koje je u stvari desert ili biftek koji je ultrazvukom “rastopljen” u finu čorbicu koja se eksira, prenosi TU Magazine.

Ristorante 1978 u Rimu najpoznatiji je po kreativnom pristupu italijanskoj kuhinji kojim spaja tradicionalne ukuse sa inovativnim tehnikama pripreme jela. Pod vođstvom šefa, restoran nudi degustacione menije koji predstavljaju pravu laboratoriju ukusa, a svaki obrok je i vizuelni doživljaj. Posebno se izdvaja intimni ambijent sa malim brojem stolova i upečatljivim crvenim vratima, što gostima pruža osećaj ekskluzivnosti.

Ristorante 1978 je takođe poznat po nagradama i priznanjima, poput “Tradizione Futura” od Gambero Rosso, što ga čini destinacijom koju ljubitelji fajn dajninga u Rimu ne smeju propustiti.

Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Izvor: BIZLife/TU Magazin

Foto: Unsplash

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE