Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ilon Mask, Tviter

    7 najomraženijih brendova u Americi, među njima i oni NAJVEĆI

    Twitter, Meta (Facebook) i TikTok su tri najveća svetska giganta društvenih medija. Oni su ujedno i tri brenda s najgorom reputacijom u SAD-u, prema nedavno objavljenoj Axios Harris Poll 100 rang listi za 2023.

    Milioni mesečno aktivnih korisnika širom zemlje nisu mogli izbaciti ove tri društvene mreže s liste, koju su Axios i The Harris Poll sastavili tražeći od više od 16.000 Amerikanaca da ocene 100 kompanija koje su smatrali “najvidljivijim” u devet kategorija reputacije.

    I Meta i Twitter su postigli loše rezultate u kategorijama “kultura” i “etika”. Obe kompanije su se nedavno suočile s javnom reakcijom nakon otpuštanja hiljada radnika putem e-pošte – samo jedna u nizu eskalirajućih drama na Twitteru, za koju Fidelity procenjuje da sada vredi svega jednu trećinu od 44 milijarde dolara koliko je Ilon Mask za njega platio u oktobru 2022.

    meta

    Meta, Facebook i Instagram (AP Photo/Godofredo A. Vásquez, File)

    TikTok je imao slabe rezultate u pogledu “državljanstva” i “karaktera”, usred sve veće zabrinutosti američkih zakonodavaca zbog potencijalnog uticaja kineske savezne vlade na tu platformu.

    Oni nisu jedini brendovi s niskim ocenama reputacije.

    Evo sedam brendova s ​​najgorom reputacijom u Americi, prema anketi:

    1. The Trump Organization
    2. FTX
    3. Fox Corporation
    4. Twitter
    5. Meta
    6. Spirit Airlines
    7. TikTok

    Amerikanci su proglasili “Trump Organization” kompanijom s najgorom percepcijom javnosti u zemlji. To je jedino preduzeće na listi sa “veoma lošim” ukupnim rezultatom, najnižim mogućim nivoom.

    Donald Tramp

    Donald Tramp (AP Photo/John Raoux, File)

    „Trump Organization“ je posebno nisku ocenu dobio u kategorijama “karakter”, “poverenje” i “etika”. Rangiranje je objavljeno samo nekoliko dana pre nego što je bivši predsednik Donald Tramp, koji je decenijama vodio ovu grupu, optužen za 34 krivična dela lažiranja poslovnih zapisa uoči predsedničkih izbora 2016. godine.

    Bankrotirana menjačnica kriptovaluta FTX ima drugu najgoru reputaciju među Amerikancima, nakon njenog kolapsa u novembru 2022. Saga se produbila nakon što je CNBC izvestio da je bivši izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried trgovao sredstvima sa računa zajmoprimaca bez dozvole, što je rezultiralo grupnom tužbom od milijardu dolara.

    Fox Corporation je dospela na listu pre rešavanja tužbe za klevetu Dominion Voting Systemsa za 785 miliona dolara prošlog meseca. Medijska kompanija je tužena zbog objavljivanja lažne tvrdnje da su glasačke mašine namestile izbore 2020. godine.

    British Petroleum (BP) i Bitcoin su upravo propustili prvih sedam mesta, ali su ipak zaradili “loše” ocene. BP-ovo izlivanje nafte u Meksičkom zalivu donelo joj je titulu “Najgore kompanije u Americi” 2011. Dvanaest godina kasnije, čini se da britanski naftni i gasni gigant ima dug put da povrati poverenje javnosti, postižući posebno niske ocene u kategorije “državljanstvo” i “etika”.

    Na listi i modne kompanije

    Druge zapažene kompanije na listi uključuju modne kompanije Balenciaga i Shein, koje su se poziconirale na 10. i 16. mestu.

    Neki korisnici Twittera i dalje pozivaju na bojkot Balenciage mesecima nakon što su u kampanji iz novembra 2022. prikazana deca koja drže plišane medvediće u lancima. Španska luksuzna modna kuća se kasnije izvinila u izjavi na Instagramu, rekavši da joj je žao zbog “neprijatnih pojava u njihovoj kampanji”.

    Balenciaga (Unsplash)

    Balenciaga (Unsplash)

    Ove godine Balenciaga i FTX se prvi put pojavljuju na ovoj listi.

    Trump Organization, TikTok i Spirit Airlines zadržali su svoja mesta sa prošlogodišnje rang liste. Meta i Twitter postali su nešto ugledniji, za po jedno mesto, a Fox Corporation se sa petog najgoreg popela na treće mesto.

     

     

    Izvor: Investitor.me

    Foto: Beta/AP/Unsplash

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE