Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    restrikcije

    EPS kategoričan: Ne planiraju se restrikcije struje

    Elektroprivreda Srbije (EPS) ponovo je demantovala navode da su u planu restrikcije električne energije.

    „Elektroprivreda Srbije ponovo saopštava da u planovima poslovanja nisu predviđene restrikcije električne energije niti se prave planovi isključenja.“

    Iako su i Ministarstvo rudarstva i energetike i EPS više puta demantovali takve informacije, u delu javnosti se opet plasiraju netačne vesti i time uznemiravaju građani, stoji u saopštenju tog preduzeća.

    Mediji u Srbiji u poslednje vreme često pišu o mogućim opcijama za restrikcije struje, kao i da bi one mogle da traju po nekoliko sati dnevno.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da će se najveće evropske zemlje suočiti sa restrikcijama, ali da još uvek ne može da potvrdi da li će i Srbija.

    U energetskom bilansu Srbije tokom zime nedostajaće oko 500 megavata struje na sat, zbog čega se, prema nekim izvorima, već prave planovi restrikcija, piše Danas.

    Za sada niko od zvaničnika nije spreman da to potvrdi, ali retorika iz vrha vlasti sve je više usmerena na pripremanje javnosti na isključenja struje tokom zime od po nekoliko sati dnevno, preneo je taj portal.

    Izvor: Beta, Danas

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE