Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta ministar prosvete kaže o prelasku na ONLAJN NASTAVU?

    Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da situacija u obrazovnom sistemu nije alarmantna, pozivajući se na podatke koje Ministarstvo dobija od tima za škole.

    Tim za škole čine predstavnici Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović Batut i predstavnici Ministarstva prosvete. Mi imamo dva izvora o brojevim zaražene dece, to su škole direktno i Batut koji poseduje te informacije. Ja nisam shvatio da postoji treći izvor, i voleo bih da mi neko otkrije treći izvor“, rekao je Ružić komentarišući navode epidemiologa i člana Kriznog štaba Branislava Tiodorovića da će sledeća mera Kriznog štaba biti potpuni prelazak na onlajn nastavu već od ponedeljka, 25. oktobra.

    Kako je dodao Ružić, moguće je da u urbanim sredinama, posebno u Beogradu, dolazi do porasta na zaražene dece.

    On ističe da će na jednoj od sledećih sednica Kriznog štaba biti reči o tome da li će se onlajn nastava uvoditi ili ne.

    „Kada uradimo jednu jasnu analizu videćemo da li postoji potreba da se na teritoriji čitave republike uvedu takve mere ili je to potrebno videti u odnosu na situaciju u različitim gradovima“, ističe Ružić.

    On je podsetio da neće biti uvođenja onlajn nastave za predškolce i osnovce od prvog do četvrtog razreda, jer to, kako je rekao, nije primenjivano ni u periodu kad nije bilo vakcine.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Screenshot

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE