Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rezanje plata sportistima? Košarkaši Barselone NEĆE NI DA ČUJU

    Generalni direktor Košarkaškog kluba Barselone Naćo Rodrigez sastao se Antom Tomićem i Pauom Ribasom kako bi predložio radikalnu meru smanjenja plate za preostali deo sezone i to za čak 70 odsto od preostalog iznosa ugovora.

    Pandemija koronavirusa tera i najbogatije klubove da uštede u kriznoj situaciji, ali pomenuti predlog od strane uprave nije naišao na dobar odjek kod košarkaša.

    Pojedinci, čija imena španski mediji ne otkrivaju, šokirani su potezom čelnika katalonskog tima i zapretili raskidom ugovora ako ova mera stupi na snagu.

    Podsetimo, Barselona je letos dovela niz velikih pojačanja – od Nikole Mirotića, preko Korija Higinsa i Brendona Dejvisa, do Aleksa Abrinesa, Malkolma Dilejnija…

    Pre samo dva dana fudbaleri Barselone pristali su na smanjenje plata.

    Mundo Deportivo piše da su Lionel Mesi, Đerar Pike, Serhio Buskets i Serhio Roberto u subotu uveče održali sastanak s upravom kluba na kojem su pristali na smanjenje plata dok traje obustava takmičenja zbog smrtonosnog virusa.

    „Barsa“ godišnje troši 552 miliona evra na plate, a jedan od najboljih fudbalera sveta Lionel Mesi je bio prvi koji je poručio da nije problem da mu se primanja smanje, a njegov primer sledili su i ostali.

    Španija je, posle Italije, područje najugroženije koronavirusom na tlu Evrope.

    Izvor: CdM, Agencije

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE