Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  96-godišnji MILIJARDER otkriva TAJNU dugog i srećnog života

  Potpredsednik Berkšir Hataveja Čarli Manger (96) najpoznatiji je kao dugogodišnja desna ruka investicione legende Vorena Bafeta, čije se bogatstvo procenjuje na 1,7 milijardi dolara.

  Pored svoje uloge uz Bafeta, Manger je predsednik izdavača Dejli Džurnal i član je uprave maloprodajnog prodavca Kostko.

  Jedno od najčešćih pitanja sa kojima se Manger sreće je u čemu je tajna dugog i srećnog života, u njegovom slučaju i izuzetno uspešnog.

  Nedavno je milijarder odgovorio na ovo pitanje i to nizom „jednostavnih“ saveta.

  Ne budite previše zavidni

  Ne budite previše nezadovoljni

  Ne trošite više nego što zaradite

  Uprkos svojim problemima ostanite vedri

  Radite i sarađujete sa pouzdanim ljudima

  A vi radite ono što treba da radite, ono što je vaš posao

  Njegov recept je logičan, kaže. „Mudro je ostati uvek vedar“, rekao je Manger, a da biste to postigli važno je da se oslobodite negativnih osećanja.

  „A da li možete biti veseli kad ste apsolutno potonuli u duboku mržnju i ogorčenje? Naravno da ne možete. Pa zašto biste to prihvatili?“, rekao je milijarder.

  Čarli Manger je odrastao u Omahi, u državi Nebraska, kao i njegov partner Bafet i radio je u prehrambenoj prodavnici Bafetovog dede, kao i sam Bafet.

  „Ipak, prošla je 1959. pre nego što sam upoznao Čarlija, dugo nakon što je napustio Omahu da bi Los Anđeles postao njegov dom. Ja sam tada imao 28, a on 35 godina. Lekar iz Omahe koji nas je upoznao predvideo je da ćemo uspeti – i uspeli smo“, napisao je Buffett o svom dugogodišnjem partneru u godišnjem pismu akcionarima za 2014. godinu.

  Pre nego što se pridružio Berkšir Hataveju, Manger je prvo radio kao advokat kada je radio za 15 dolara na sat, a bio je i ahitekta.

  Bafet daje Mangeru priznanje za veći deo uspeha Berkšir Hataveja. „Prema tome, Berkšir je izgrađen prema Čarlijevom nacrtu. Moja uloga je bila uloga generalnog dobavljača, a izvršni direktori podružnica Berkšira obavljali su pravi posao kao podizvođači“, kaže Bafet.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE