Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vanja Grbić o odlasku mladih: „VAŠA LIČNOST je motivacija da ostanete“ (VIDEO)

  Da se na tržištu rada osećaju odlivi kvalitetnog kadra iz Srbije potvrdilo je 80 odsto ispitanika u istraživanju koje je sprovela Srpska asocijacija menadžera u okviru projekta „Cirkularne migracije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“.

  Mnogi mladi zbog nedostatka motivacije da žive i grade karijeru u Srbiji odlaze u potrazi za boljim životom. Međutim, da bi postalo bolje u zemlji u kojoj smo rođeni, potrebno je pronaći motivaciju i na taj način menjati sebe i druge.

  Jedna stvar može da motiviše mlade da ostanu, a to je naša ličnost„, priča za BIZlife proslavljeni srpski reprezentativac koji se nakon dve decenije života u insotranstvu vratio u Srbiju.

  Kako navodi, naša ličnost je kroz naš potencijal i našu prirodu ona koja je suštinski izvor našeg zadovoljstva.

  „Ja sam sa devet godina pazario najvažniju lekciju u svom životu. Otac mi je jasno povukao liniju između dva sveta, a na meni je bilo da se odlučim u koji svet želim da uđem. Da li želim da budem jedan od mnogih tako što ću stihijski pustiti da se život vodi onako kako ide ili ću da se opredelim za drugi svet, onaj za koji sam se ja opredelio, da dam sve od sebe i da svakoga dana pokušavam da se unapređujem. Ako treba da biram između večitog razočarenja i sreće, ja biram sreću“, pojasnio je na sopstvenom primeru proslavljeni odbojkaš i reprezentativac.

  Ipak kako on navodi, nije lako, jer ako želite da budete srećni, imate veoma nezgodnog sudiju, samog sebe.

  Pogledajte u videu na koje probleme je još ukazao Vanja Grbić i šta je savetovao mladima koji tragaju za motivacijom da ostanu u Srbiji, u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

  Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE