9 sajtova na kojima možete da nađete odlične fotografije – besplatno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  9 sajtova na kojima možete da nađete odlične fotografije – besplatno

  Sačuvajte ovaj tekst jer nikada ne znate kada će vam zatrebati.

  Svi koji se bave pisanjem na internetu (i ne samo na internetu) znaju koliko čitanost može da se poveća odabirom prave fotografije koja će ilustrovati taj tekst. Ipak, uprkos činjenici da na internetu ima više milijardi dobrih fotografija, pravi je izazov naći sliku dobre rezolucije koju smete da uzmete a da ne obraćate pažnju na autorska prava.

  Ovo je lista sajtova koji nude neke jedinstvene fotografije – besplatno.

  1.Gratisography

  Sajt je odličan ako su vam potrebne sveže, zabavne fotografije. Ako vam je potrebno nešto kreativno, što privlači pažnju, posetite prvo ovaj sajt, nećete zažaliti. Sve fotografije delo su Rajan Megvajera (Ryan McGuire), i slobodne su za korišćenje.

  2. Unsplash

  Unsplash se ističe po lepoti fotografija. To je projekat fotografa Crew.co, i sada ima preko 200.000 slika velike rezolucije. Raspoređene su u različite grupe – po temama. Lako se pretražuje, a sa slikama možete da radite šta god želite – da ih „skinete“, menjate, koristite ih u komercijalne svrhe…

  3. StockSnap.io

  Sajt besplatnih fotografija koji se lako pretražuje, i koji ima dosta fotografija pogodnih baš za ilustracije. Dakle, ne priroda, cveće, nebo, već konkretne teme. Kada pretražujete, ako za određenu reč ne dobijete rezultate, probajte da je malo izmenite, npr ako za „couples“ ne dobijete ništa, probajte sa „couple“.

  4. Negative Space

  Ono što je dobro u vezi sa ovim sajtom za besplatno preuzimanje fotografija jeste da kad kliknete na jednu sliku, ispod dobijate još mnogo sličnih slika (sugestija). To je, priznaćete, veoma korisno. Takođe, slike su fino raspoređene u kategorije. Može se reći da su u pitanju „klasične“ ilustrativne fotografije, ali sa umetničkom crtom.

  5. Picjumbo

  Neki bi rekli da je ovo sajt pun „stock fotografija“ – od biznismena do mačaka. S tim što su ove fotografije potpuno besplatne. I dok je lepo imati pristup umetničkim fotografijama prirode, ovaj sajt bi trebalo da vam bude pri ruci kada opremate ozbiljnije tekstove.

  6. Pixabay

  Ovo je jedan od najopremljenijih sajtova – ima preko milion fotografija i video snimaka u velikoj rezoluciji. Ovaj sajt je i neka vrsta “agregatora”, jer uzima fotografije i sa drugih sajtova sa besplatnim slikama. Možete ih koristiti u komercijalne svrhe.

  7. Magdeleine

  Ovo je sajt koji obiluje umetničkim fotografijama velike rezolucije. Kategorije su jasno istaknute, što olakšava pretraživanje. Možete birati ono što vas zanima iz kategorije – priroda, grad i arhitektura, ljudi, životinje, hrana, tehnologija, objekti i apstraktno.

  8. FoodiesFeed

  Ovo je sajt koji nudi određenu nišu slika, i vredan je posete. Možete naći sve što se tiče hrane – od namirnica, preko pripreme, do gotovih jela – Voda da vam pođe na usta… Fotografije su jasne i svetle. Dodaju po pet slika na nedelju dana, što nije mnogo.

  9. Pikwizard

  Sajt Pikwizard u svojoj ponudi ima preko 100,000 fotografija od kojih je 20,000 ekskluzivno. Ono na šta su ponosni odnosi se na veliki izbor fotografija ljudi, koje su teže dostupne na ostalim „stokovima“. Za one koji traže poslovne fotografije, sajt ima veliku ponudu fotografija koje možete naći ako ukucati „office“ ili „meeting“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Negativespace.co/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE