Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Greške u karijeri zbog kojih iskusniji teže nalaze novi posao

    Iskusniji radnici teže pronalaze priliku za novi posao, a deo "krivice" za to snose i oni sami jer umeju da, potpuno nesvesno, budu statični prema modernim poslovnim pravilima i podložni predrasudama u odnosu na svoje mlađe kolege.

    List 24sata prenosi tekst Huffingtonposta u kome se navode greške koje prave iskusniji radnici i to potpuno nesvesno:

    1. Dok su zaposleni ne misle da je potrebno da se dalje usavršavaju

    Posao više nije statičan, kao što je to možda nekada bilo. Pozicija koju neko obavlja zahteva konstantnu posvećenost i usavršavanje. Ako poslodavac, svojim zaposlenima nudi treninge, kurseve, neki ljudi koji su već dugo na tom radnom mestu veruju da su ovi časovi namenjeni ljudima koji su u firmi od skora pa ih ni ne pohađaju.

    2. Misle da će raditi i sa navršenih 66 godina

    Ovo je smešna pretpostavka, naročito u kompanijama koje stalno redukuju troškove. U stvarnosti više nijedan posao nije siguran i za sva vremena. To je još jedan razlog da sebe učinite što sposobnijim.

    3. Ne provode vreme na poslu družeći se sa mlađim kolegama

    Iako mislite da nemate mnogo toga zajedničkog sa kolegama koje su od vas mlađe i po nekoliko decenija, važno je da umete sa njima, na neki način da podelite radni prostor.

    4. Zapravo nemaju neku strategiju za izlaz ili plan za penziju

    Oko 48 odsto njih neće biti u mogućnosti da sebi obezbedi osnovne troškove po odlasku u penziju. To povlači pitanje, šta i kako to promeniti?

    5. Ne vole da uče od mlađih

    Stariji zaposleni uvek imaju na umu neke svoje stare učitelje. Teoretičar liderstva u biznisu, Robert Dilenschneider kaže da su mlade radne snage veoma sposobne i snalažljive ne samo u svetu novh tehnologija već i u načinu da prenesu biznis poruku i kaže da bi njihove starije kolege u tome trebalo da ih prate i podrže. Najbolje je ono radno okruženje u kome radnici uče jedni od drugih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE