Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  6 filmova koje bi trebalo da pogledate pre nego što napunite 30

  Svako prolazi kroz životnu krizu kada pređe 25 godinu. Shvatanje da nam mladost nije večna je misao sa kojom se srećemo jednom kada počnemo da se približavamo tridesetoj. Tada valja razmisliti kakva osoba želite da budete posle tridesete godine?  Možda sanjate da budete uspešna poslovna osoba, sanjate da jedete u najboljim restoranima na svetu, da nosite lepu odeću i trošite mnogo para na razne spa centre. Ili možda želite da postanete priznati umetnik i da se vaša dela izlažu u galerijama i muzejima…

  Bilo koji da je od ovih scenarija vezan za vas, veoma je verovatno da ste prestravljeni mogućnošću da ćete se sresti sa zastrašujućim odgovornostima odraslog doba. Na svu sreću, filmadžije širom sveta su se udružile da nam daju veoma vredne životne lekcije.

   „Trgovci“ („Clerks“ 1994), Kevin Smit

  Kultni klasik od svog izlaska 1994. godine, „Trgovci“ Kevina Smita prikazuju dosadnu, glupu stranu odrastanja, kao i egzistencijalno mrtvilo koje nas nekada hvataju kada zakoračimo u odraslo doba. Ovaj film nas, takođe, kroz svoj smisao za humor, podseća da kako bi trebalo da napravimo smisao od apsurdnosti života i kako treba da se držimo ljudi koji nam znače i da radimo stvari koje su nam bitne, čak iako ih – kao Dante, glavni junak – često uzimamo zdravo za gotovo.

  „Američki grafiti“  („American Graffiti“ 1973), Džordž Lukas

  Da li postoji bolji način za prevazilaženje egzistencijalne od gledanja toga kako se generacija bejbi bumera ponašala tokom tinejdžerskih godina? Film, u kome igra Ričard Drejfus, je bio prvi film Harisona Forda. Započinjanje nečega novog u životu je uvek užasavajuće iskustvo, pa ipak, ovakvi filmovi nas podsećaju da bi trebalo da se zabavimo i uživamo u svakom danu.

  „Društvena mreža“ (The Social Network 2010), Dejvid Finčer

  Ko bi pomislio da će film o gomili štrebera sa Harvarda biti uzbudljiva drama? Priča o Mark Cukemberga i Eduarda Saverina je savršena kombinacija mladalačkog neslaganja i grubog poslovnog ophođenja. Ona nas tera da se osvrnemo na svoj život i uvidimo šta želimo u životu.

  „Trainspotting“ (1997), Danny Boyle

  Nekad, kroz život se osećamo kao da možemo sve da bacimo i pustimo da padnemo u ambis moralnog i hedonističkog raspadanja. Tokom naših dvadesetih godina, ponekad izgubimo predstavu koliko smo odgovorni za sopstveni život jer se suviše gnušamo sopstvene svakodnevice.

  „U divljinu“ („Into the Wild 2007“), Šon Pen

  Zasnovana na istinitoj priči, ovaj film Šona Pena prikazuje put čoveka koji želi da okrene lica kapitalizmu i da živi u dodiru sa prirodom. U divljini, glavni junak otkriva novu perspektivu, izvan materijalnog. Ovo otkriva dublje značenje našoj egzistenciji koje često ignorišemo.

  „50 / 50“ (2011), Džonatan Levin

  https://www.youtube.com/watch?v=gsEOl7nlXcA

  Često sve u životu uzimamo zdravo za gotovo jer nismo navikli da cenimo ono što imamo. Ipak, nekada ponašanje prema očekivanjima drugih nije dovoljno da bi se prevazišle prepreke koje život postavlja pred nas.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Youtube printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE