5 znakova da bi trebalo da date otkaz u 2021.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 znakova da bi trebalo da date otkaz u 2021.

  Nova godina i Božić su prošli, praznično raspoloženje je splasnulo, i sada se, neraspoloženi, vraćate na posao. Ne brinite se, niste sami.

  Po nekim istraživanjima, prvi meseci svake godine su period kada najviše zaposlenih daje otkaze. Postoje i objašnjenja za to. Zaposleni, koji su krajem decembra i početkom januara na odmoru, imaju vremena da se vide sa prijateljima, porodicom, ali i da malo zastanu, i razmisle u kom pravcu bi hteli da idu. Sve ideje iskristališu se krajem januara.

  Ako primetite neke od ovih znakova, možda je vreme da okrenete list, i krenete u drugom pravcu.

  1.Opsesivno gledate na sat.

  Svi smo se našli u situaciji da jedva čekamo da se radni dan završi. Ali, ako se povremeni pogled na sat pretvori u opsesivnu dnevnu rutinu proveravanja koliko je još vremena ostalo do kraja radnog dana, onda je sigurno došlo vreme za promenu posla.

  2. Nedeljom uveče hvata vas depresija.

  Za većinu zaposlenih, vikend je vreme da se opuste i druže. Ali, ako ste nesrećni na poslu, vikend se pretvara u jednodnevni užitak, sa nedeljom u kojoj bolno odbrojavate do početka radne nedelje.
  Stručnjaci u ovom slučaju preporučuju da nedeljom popodne ili uveče odvojite nekoliko sati da potražite nove poslovne mogućnosti. Sredite svoj CV, LinkedIn profil, pogledajte sajtove koji nude poslove…

  3. Prijateljima i porodici je dosta vašeg jadikovanja.

  Na poslu ćutite i trpite, a onda kada dođete kući, ne možete da se zaustavite – žalite se, ogovarate, imitirate, kreću jadikovke… Nije ni čudo što je vašim prijateljima, partner i porodici prekipelo. Ako vi niste sigurni, oni znaju da (li) vam je potrebna promena posla. Zato ih poslušajte, umesto što ih zatrpavate beskorisnim informacijama sa posla.

  4. Kada vas pitaju šta vi radite, vi započinjete rečenicu uzdahom.

  Sretnete prijatelja koga dugo niste videli. Kada vas pita “A čime se ti baviš?” ili “Gde sada radiš?”, oblije vas hladan znoj, gledate u pod, i započinjete odgovor dugim izdahom, i mrmljanjem poput “Privremeno je, ništa uzbudljivo”. To nikako nije dobar znak, a i ukazuje vam da je vreme za promenu posla.
  Ako vam neko uzbuđeno priča kako mu je odlično na poslu, nemojte da vas to obeshrabri ili gurne u depresiju. Neka to bude svetao primer kako je moguće pronaći dobar posao.

  5. Ne dobijate priznanja, niti vas dovoljno cene.

  Ako vaš nadređeni ne primećuje vaš doprinos, bez obzira koliki je stručnjak ili kvalitetan kao radnik, očigledno je da je vaš napredak u trenutnoj kompaniji veoma ograničen. Zato je bolje da preuzmete inicijativu, i uradite nešto za sebe.

  I jedan bonus savet:

  Ako niste još razgovarali sa svojim šefom (nadređenim) o tome kako se osećate, pobrinite se da to bude prva stvar koju ćete uraditi kada se posle praznika vratite na posao. To bi mogao da bude razgovor koji će promeniti sve.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE