Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 saveta kako da uživate u praznicima i budete produktivni na poslu

  Praznici treba da budu radostan period u godini, ali je često i vrlo stresan. Ako radite dosta i istovremeno planirate okupljanja, kupovinu poklona, ukrasa, evo nekoliko saveta kako da se izborite sa svim tim obavezama i da istovremeno budete produktivni i na poslu.

  1. Planiranje je posao

  Planiranje se uvek čini lakšim nego što to zapravo jeste. Uvek će neka komplikacija iskrsnuti i valja biti spreman kada se to desi i imati „plan B“. Važno je da planiranje počnete na vreme – što ranije.

  Investirajte u kvalitetan mesečni/godišnji planer ili odštampajte nekoliko listova iz kalendara koji vam mogu pomoći u planiranju.
  Ako više volite „digitalni svet“, Google kalendar vam je odličan za planiranje, jer tako i članovi vaše porodice mogu da „apdejtuju“ svoje planove.

  2. Znajte vaše slobodne datume

  Svi mi zavisimo od posla. Koristiće vam ako budete znali unapred koliko dana za koji praznik možete da izdvojite za planiranje praznika.

  3. Smejte se! Zadržite smisao za humor!

  Nemojte sebe shvatiti u životu previše ozbiljno, naročito ne kada je planiranje u pitanju. Može da se desi da nešto iskrsne, nešto vam promakne, planovi se menjaju i vi ne možete sve da kontrolišete. Budite spremni da se smejete svemu što vam se ispreči i što može krenuti u pogrešnom pravcu.

  4. Neka vam prijatelji i porodica pomognu

  Za šta služe prijatelji i porodica ako vam ne priteknu u pomoć? Podelite zaduženja međusobno, jer ćete zajedno sve obaveze obaviti uspešnije i brže.

  5. Imajte plan za vanredne situacije

  Ako ste isplanirali da odete na koncert ili predstavu, a vreme se iznenada pogorša, organizujte filmsko veče kod kuće. Uvek imajte pun frižider i zalihe tople čokolade i grickalica. Zabava je nekada najbolja u toplini doma sa najbližim ljudima.

  Izvor: BIZLife, Thriveglobal

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE