Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 osnovnih pravila za rad od kuće

  Godina 2020. donela je mnogo promena u naše živote kako na ličnom tako i na profesionalnom planu. Iako rad od kuće poslednjih godina za neke industrije postaje trend, danas je ova praksa više nametnuto pravilo, nego lični izbor. Globalna pandemija definitivno je postavila neka nova pravila koja nam ne ostavljaju drugi izbor nego da im se prilagodimo.

  Kućna atmosfera ima svojih prednosti, ali i nedostataka koji mogu da utiču na produktivnost. Da bismo izbegli sve potencijalne smetnje, bitno je postaviti i pridržavati se određenih pravila koja će podstaći naš učinak.

  1) Pripremite radni prostor

  Iako rad na kauču deluje kao sjajna ideja, trebalo bi da svoje radno okruženje postavimo tako da koliko-toliko podseća na kancelarijsko. To će nam pomoći da se fokusiramo na posao, a ne na ono što bi nam odvlačilo pažnju. Odredite prostor u vašem domu koji ćete transformisati u radni kutak kako biste ostali produktivni i motivisani za rad tokom dana.

  2) Postavite pravila i ciljeve

  Sad kad smo uredili svoj radni prostor, vreme je da isplaniramo svoj dan. Bez obzira na količinu posla koju imamo, idealno bi bilo odrediti period u toku dana kada je sav naš fokus u potpunosti na poslovnim obavezama. Nije bitno da li za to biramo jutarnje, poslepodnevne ili večernje časove, važno je da budemo dosledni u praćenju rasporeda.

  Postavite određeni dnevni cilj koji treba ispuniti u zadatom vremenskom okviru. Vreme koje ste uštedeli na putu do i sa posla iskoristite za rad na ličnom razvoju.

   

  3) Smanjite kontakte

  Mnogi od nas nisu u mogućnosti da se izoluju u zasebnu prostoriju već moraju da rade u istom prostoru gde borave i ostali ukućani. Razgovarajte sa članovima svoje porodice i obavestite ih da tokom određenog perioda morate da se fokusirate isključivo na posao. Ukoliko je potrebno, prilagodite svoj raspored njihovim potrebama, ali ne zaboravite da budete dosledni u izvršavanju svojih obaveza i dnevnih ciljeva.

  4) Ostanite u kontaktu sa svojim kolegama

  Iako često ne obraćamo pažnju na to, kancelarija nije samo mesto gde radimo već se i družimo sa kolegama. Zato je važno održavati kontakt sa kolegama i dok radite od kuće. Pozovite ih ili organizujte sastanak preko Teams-a ili Zoom-a i porazgovarajte o dnevnim obavezama i planovima. Živimo u vremenu kada daljina više nije prepreka i kada bez obzira na udaljenost možemo da održavamo kontakt.

  5) Vodite računa o svom zdravlju

  Pre nego što započnete svoj radni dan, obavezno doručkujte. Konzumirajte dovoljne količine voća i vodite računa o unosu tečnosti i hidrataciji organizma. Naravno pored zdrave ishrane važno je i da okruženje u kome radite bude zdravo. Jedan od bitnih faktora koji utiče na to jeste kvalitet vazduha. Srećom o tome više ne moramo da brinemo. Prečistači vazduha japanske kompanije Daikin sadrže elektrostatičke HEPA filtere koji efikasno eliminišu i najsitnije zagađivače vazduha i uklanjaju 99% čestica veličine od 0.1μm do 2.5μm. Za one koji pate od alergije, Daikin prečistači su idealno rešenje jer uklanjaju alergene i filtriraju bakterije i viruse koje se prenose vazduhom. Još jedan od problema koji se javlja sa početkom sezone grejanja je suv vazduh koji isušuje nosnu sluzokožu i usnu duplju podstičući tako razvoj virusa. U vreme kada su respiratorne infekcije najzastupljenije, to je poslednje što vam treba zar ne? Zato Daikin u ponudi ima i model sa ovlaživačem koji štiti od virusa održavajući prijatne nivoe vlažnosti u prostoriji (od 40 do 60%).

   

  Uz Daikin prečistače vazduha mi vam obećavamo da će vazduh u vašoj kućnoj kancelariji biti 3 puta čistiji, zdraviji i svežiji.

   

  Saznajte više na: www.daikin.rs

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE