Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 knjiga koje bi trebalo da pročita svako ko traži posao

  Bilo da se spremate za traženje novog posla ili samo želite da unesete novu energiju, malo dodatnog znanja vam neće škoditi. Pre svega uzmite u obzir da ćete biti više informisani i pametniji pri traženju novog posla ukoliko pročitate neku od ovih knjiga.

  „How to Talk to Anyone: 92 Little Tricks for Big Success in Relationships“ Leil Lowndes

  Dve bitne stvari koje bi trebalo da uzmete u obzir kada je reč o razgovoru za posao i kako ćete na ljude sa kojim razgovarate ostaviti dobar utisak: “Sve je u tome da razgovor za posao učinite prijatnim i da se dobro pokažete,” kaže Ametist Vitju (Amethyst Wytiu), suosnivač programa “Next Step China”.

  Ova knjiga će vas naučiti kako da ostavite dobar utisak i da saznate nešto više o veštini verbalne komunikacije. Naravno, važno da je da ono što pročitate pokušate da primenite i u praksi.

  “Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking” Susan Cain

  Ovo je sjajna knjiga za one koji važe za introvertne tipove, ljude koji su preokupirani sopstvenim svetom i skrivaju se od spoljašnjeg, i sve one koji imaju problem da se uklope u društvo i ponašaju onako kako to današnje društvo smatra normalnim. Ova knjiga može veoma uticati na one koji misle da ne mogu da se povežu sa ljudima i istaknu se u potrazi, a i u dobijanju posla.

  “The Defining Decade: Why Your Twenties Matter — And How to Make the Most of Them Now” Meg Jay

  Vreme vaših dvadesetih godina je vreme kada ste naviše zbunjeni, pogotovo u karijeri. Razmišljate o tome da li da studirate, upišete neku višu školu ili ipak da sve to izbegnete i zaposlite se.
  “Ovo je dragocena i važna literatura za ljude koji su u dvadesetim godinama. Uz odlične priče i savete biste mogli da osetite inspiraciju, prebrodite strah i krenete u akciju.“ Samo zato što ste neiskusni, ne znači da niste spremni, trebalo bi da se istražujte u pristanete na neke uzbudljive poslovne prilike.

  “Nice Girls Don’t Get the Corner Office: 101 Unconscious Mistakes Women Make That Sabotage Their Careers”, Lois P. Frankel

  Žene koje grade svoju karijeru i nailaze na prepreke na tom putu, trebalo bi da pročitaju ovu knjigu.
  Sve žene koje su u korporativnom svetu i koje žele da napreduju, uz pomoć ove knjige mogle bi da promene sve one obrasce ponašanja koje im štete na tom putu. Dr. Frankel je je promenila način svog poslovanja i ovu knjigu predlaže svim ženama, čak i onima koje nisu u poslovnom svetu.

  “Indispensable By Monday: Learn the Profit-Producing Behaviors that will Help Your Company and Yourself”, Larry Myler

  Pomoću ove knjige više ćete verovati u sebe, u svoje veštine i umeće, i u svoju sposobnost da doprinesete. Ova kniga pokazuje vam kako da izračunate koliko ste zaradili, a koliko uštedeli vašem poslodavcu. Dobićete informacije koje ćete moći da iskoristite na razgovoru za novi posao ili kada budete tražili unapređenje. Najbolji način da dobijete posao jeste da svoju vrednost prikažete kroz zaradu, odnosno novac, a ova knjiga će vam ukazati kako da to učinite.

  Izvor: BIZLife/Business Insider

  Foto: Pixabay

  Piše: D.A.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE