4 RADNA DANA nedeljno a PUNA PLATA? Ova kompanija je to uvela

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  4 RADNA DANA nedeljno a PUNA PLATA? Ova kompanija je to uvela

  Gigant robe široke potrošnje Unilever uvodi četvorodnevnu radnu nedelju za svoje radnike na Novom Zelandu bez smanjivanja plate.

  Zaposleni će primati punu platu radeći 80 odsto uobičajenog radnog vremena. Nova struktura radnog vremena zaposlenima će dati veću fleksibilnost da odlučuju kada i kako će raditi, navodi se u saopštenju kompanije.

  Eksperiment sa četvorodnevnom radnom nedeljom počinje danas, 7. decembra i trajaće godinu dana, a kompanija će rezultate podeliti sa drugim novozelandskim preduzećima.

  Unilever, jedan od navećih svetskih proizvođača robe široke potrošnje, stoji iza brendova kao što su Ben i Džeri, Magnul i Vazelin.

  Očekujemo da će ovakav potez poboljšati mentalno i fizičko blagostanje zaposlenih i unaprediti produktivnost kompanije, rekao je Nik Bengs, izvršni direktor kompanije na Novom Zelandu.

  “Cilj nam je da merimo učinak, a ne vreme. Verujemo da su stari načini rada zastareli i da više ne odgovaraju svrsi”, rekao je Bengs.

  Premijerka Novog Zelanda, Džasinda Ardern snažno se zalagala za uvođenje četvorodnevne radne nedelje smatrajući da bi ona mogla da podstakne domaći turizam, kao i da pomogne oporavku Novog Zelanda od krize koju je izazvao koronavirus.

  Kao inspiracija za ovakav potez Unileveru je poslužila  novozelandska firma Perpetual Guardian, koja je tokom 2018. godine uvela četvorodnevnu radnu nedelju za svih svojih 240 zaposlenih.

  Eksperiment sa četvorodnevnom radnom nedeljom trenutno je namenjen samo zaposlenima na Novom Zelandu (njih 81). Međutim, ukoliko rezultati budu pozitivni nije isključeno da će inicijativu proširiti i na 150.000 zaposlenih širom sveta.

  Kako ćemo raditi u 2021? “Radna nedelja od 4 dana ili kad vam odgovara”

  Premijerka koju obožavaju predlaže: ČETVORODNEVNA radna nedelja za novi početak

  Majkrosoft testirao 4 radna dana nedeljno – rezultati IZNENAĐUJUĆI

  Žele SREĆNE RADNIKE: Sve više kompanija uvodi PRODUŽEN vikend

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE