Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kentkart

  4 aplikacije za praćenje GRADSKOG PREVOZA u Beogradu

  Kompanija Kentkart juče se opsežnim saopštenjem oprostila od Beograđana u kojem im se zahvalila na 11 godina saradnje i korišćenja njihovih usluga.

  Ovom prilikom skrenuli su pažnju i na svoje zaposlene, kontrolore i saradnike koji sada ostaju bez posla i prepušteni sudbi, kako su istakli iz kompanije.

  Sa Kentkartom odlazi i servis pomoću kojeg su korisnici gradskog prevoza u Beogradu mogli da proveravaju vreme dolaska autobusa, gde se oni nalaze i način na koji mogu da dođu od tačke A do tačke B. Alikacija koju je kreirao Kentkart funkcionisala i na Android i na iOS operativnim sistemima.

  Kentkart

  Autobus, gsp, gradski prevoz, Kentkart (Beta)

  Sugrađane koji svakodnevno koriste gradski prevoz juče je na Bus plus aplikaciji (Beogradski prevoz) dočekalo neprijatno iznenađenje odnosno poruka da servis više nije dostupan, a kao razlog navodi se raskid ugovora.

  Poruka kompanije Kentkart: Heroji sada ostaju BEZ POSLA

  Prelaskom na novi sistem za naplatu gradskog prevoza putnici su ostali uskraćeni za mogućnost praćenja gradskog prevoza, odnosno informacije kada i koji prevoz stiže na određenu stanicu.

  Pronašli smo tri aplikacije koje vam mogu pomoći da pratite autobuse ili bar imate uvid u to kada kreću sa početnih stanica, po redu vožnje:

  • Moovit

  Moovit je aplikacija za javni prevoz i servis za mapiranje koju mnogi već koriste. Funkcioniše i u Srbiji i to napreciznije od svih koje su nam trenutno dostupne. Aplikacija uključuje planiranje putovanja, uživo vreme dolaska i polaska vozila, ažurirane redove vožnje, lokalne mape stanica, servisna upozorenja i upozorenja koja mogu uticati na trenutno putovanje. Na ovoj alikaciji možete pratiti i red vožnje vozova, a dostupna je na Android i iOS operativnim sistemima.

  • Gradski prevoz Beograd

  Na ovoj aplikaciji možete ispratiti red vožnje za odabranu liniju, radnim danom i vikendom. Takođe, ova aplikacija nudi i opciju offline moda, što znači da je možete koristiti i kada nemate internet. Na njoj možete i pratiti vesti vezane za gradski prevoz, poput uvođenja novih linija ili ukidanja postojećih zbog radova i slično. Dostupna je na oba operativna sistema.

  • BG prevoz

  Sličo funkcioniše kao prethodna aplikacija, a sadrži i podatke o redu vožnje brzog voza SOKO. Dostupni su podaci za sve linije gradskog i prigradskog prevoza. Za svaku liniju su dostupni red vožnje i spisak stanica sa procenjenim vremenom dolaska. I ova aplikacija je dostupna na Android i iOS operativnom sistemu.

  • PlanPlus

  Na sajtu PlanPlus možete proveriti kako da dođete od tačke A do tačke B uz pomoć linija gradskog prevoza, koliko vam je vremena potrebno i koja je najkraća ruta. Pored Beograda funkcioniše i Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

  Kako su najavili gradski čelnici, aplikacije za gradski prevoz u Beogradu jeste u planu, a posao za izradu dobio je Telekom Srbija – Beograd smart siti – Pametno upravljanje javnim prevozom. Procena je da će aplikacija biti gotova za mesec do mesec i po dana. Pored aplikacije za korisnike, Telekom će obezbediti GPS sistem uređaje, sistem praćenja autobusa, obračun pređenih kilometara i optimizaciju kretanja vozila.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot/Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE